7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Profesinė šventė Valstybiniame Šiaulių dramos teatre

Šiaulių dramos teatro
Nr. 11 (1163), 2016-03-18
Teatras Anonsai

Profesinę šventę Šiaulių teatralai šiemet minės netradiciškai – patys prisimins aktoriaus kelią į sceną ir žiūrovams suteiks galimybę tai patirti. Tarptautinei Teatro dienai ruošiama speciali programa „Teatro pamokos su...“, kuri vyks Valstybiniame Šiaulių dramos teatre balandžio 2 d. 18 val.


    Vakaro programą ruošia visa teatro kūrybinė trupė. Aktoriai scenoje vaidins etiudus, šoks ir dainuos, eksperimentuos ir improvizuos. Visi pasirodymo numeriai bus susiję su teatru, jo istorija, aktoryste, profesijos „perliukais“. Kaip ir dera, netrūks stebuklų, kurie kuriami teatrinėmis priemonėmis. Viską apjungs trys vakaro vedėjai „stebukladariai“. O didžioji vakaro intriga, anot režisieriaus Arvydo  Lebeliūno, bus ta, kad bet kuris atėjęs į šventę galės netikėtai atsidurti scenoje ir patirti tą kelią, kurį aktorius nueina scenoje, patirti, koks galingas yra garsas ir kiek daug gali išmokyti tyla, kurios spengiančio triukšmo kartais nebeįmanoma pakęsti. Kita vertus, žiūrovas yra pati pradžia, jis yra tas, dėl kurio kuriama, stengiamasi, vaidinama, iš jo reakcijų, emocijų, iš to, kaip jis priima tai, kas vyksta scenoje, aktoriai mokosi.   


     Tarptautinė teatro diena minima kovo 27-ąją. Tačiau šiemet ji sutampa su Šv. Velykomis, tad šventė Valstybiniame Šiaulių dramos teatre nukeliama savaitei – į balandžio 2 dieną. Teatro dienos proga čia visuomet rengiama išskirtinė programa: arba pačių aktorių, arba kviestinių atlikėjų. Šiemet ji – jungtinė, aktorių ir žiūrovų. „Tikiuosi, kad žiūrovai pasijus aktoriais, o aktoriai pasijus žmonėmis, (atsiprašau), žiūrovais“, – sako Valstybinio Šiaulių dramos teatro vadovas Antanas Venckus. 


    Vakaro programoje tradiciškai numatyti ir apdovanojimai už geriausius pagrindinius ir antraplanius sezono vaidmenis, metų atradimo ir kitos nominacijos bei specialūs prizai. 


    Vienintelių teatralizuotų specializuotų unikalių „Teatro pamokų su...“ kaina – tik 8 € ir 10 €. Šis ypatingas pasiūlymas galioja Valstybinio Šiaulių dramos teatro kasoje tik iki balandžio 2 d. 18 val. Salėje vietų skaičius ribotas. Paskubėkite!