7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

„Atviroje erdvėje“ – klounada su ženklu N-14

Menų spaustuvės inf.
Nr. 43 (1149), 2015-12-04
Teatras Anonsai
Indrė Lencevičiūtė
Indrė Lencevičiūtė

Gruodžio 3, 4 ir 8 dienomis „Menų spaustuvė“ pristato ketvirtąją ir paskutinę šių metų programos „Atviros erdvės“ jauniesiems menininkams premjerą – mono spektaklį klounados stilistika „Klai_Da“. Dėmesio – spektaklis, paremtas absurdo cirko elementais, nėra skirtas vaikams ir yra pažymėtas N-14 ženklu. „Klounas nėra išimtinai vaikiškas personažas, klounai esame mes visi“, sako spektaklio autorė Indrė Lencevičiūtė, aktorės karjerą pradėjusi Vido Bareikio režisuotuose „No Theatre“ spektakliuose, o pastaruosius kelis metus intensyviai dalyvaujanti Gydytojų klounų veikloje bei edukacinėje programoje.

„Klai_Da“ – tai ne tik jauno menininko debiutas. Tai drauge ir klounados spektaklio debiutas Lietuvoje. Vakarų Europoje, JAV bei kitose šalyse profesionali klounada jau prieš daugybę dešimtmečių išėjo iš cirko palapinių ir persikėlė į profesionalias scenas bei ekranus. Lietuviams pažįstami tokie klounai kaip Slava Poluninas, Jurijus Nikulinas, Charlie Chaplinas – ir tai labai nedidelė dalis visame pasaulyje puikiai žinomų šios profesijos atstovų. Lietuvoje klounada tik pradėjo žengti pirmuosius žingsnius.

Klaida – Lietuvoje gyvenanti emigrantė, atvykusi „iš šalies“. Puikias valytojos pareigas užimanti 35-erių metų moteris (atrodanti kaip 29-erių), valganti medų, bet išliekanti liekna, tikisi pagaliau susirasti vyrą. Ir tam ji pasiryžusi atskleisti visus savo privalumus. Bei trūkumus. 

 

Indrė Lencevičiūtė
Indrė Lencevičiūtė