7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Rudenį Vilniaus mieste prasideda jau antroji meninių akcijų savaitė – MAS ’23

„Be kompanijos“ inf.
Nr. 28 (1477), 2023-09-08
Šokis Teatras Anonsai

Rugsėjo 11—17 dienomis Vilniaus viešosiose erdvėse vyks jau antroji meninių akcijų savaitė –  MAS ’23, kurios metu gausus menininkų būrys pristatys net septynias nemokamas menines akcijas. Nepriklausomos šiuolaikinio šokio meno organizacijos „Be kompanijos“ rengiama meninių akcijų savaitė skirta kalbėti aktualiomis visuomenei temomis, reaguoti į bendrą šio laikmečio diskursą bei plėsti meno prieinamumą, iškeliant jį iš įprastų ekspozicinių, scenos erdvių.

 

Praeitų metų pavasarį startavęs renginys bei kvietęs menininkus kalbėti laisvės ir atsakomybės temomis, šiais metais ir toliau plečia šį teminį lauką, siekia prisiliesti prie laisvės sampratos įvairovės, kelti globaliniuose kontekstuose juntamas problemas bei nebijoti prisiliesti prie asmeniškesnių, beveik intymių žmogaus egzistencijos sluoksnių. „Laisvės samprata skirtinguose istoriniuose bei geografiniuose kontekstuose suvokiama ir patiriama savitai, nuolatos kinta, evoliucionuoja, kelia mažesnes ar didesnes diskusijas, baugina ir be abejo įkvepia. Tačiau kalbėti laisvės temomis neretai sudėtinga dėl jos didžiulės plotmės ar priešingai, pernelyg siauros apibrėžties, dažnai apipintos nacionaliniais atributais. Visgi, mąstyti, kvescionuoti ir tyrinėti laisvės fenomeną yra viena iš sąmoningo žmogaus užduočių ir privilegijų.“ – teigia MAS ’23 organizatorės.

 

MAS ’23 metu menininkai – Aira Naginevičiūtė, Erika Vizbaraitė ir Arūnas Adomaitis, Paulius Markevičius, Bush Hartsorn, Inga Galinytė ir Denisas Kolomyckis, Greta Grinevičiūtė ir Agnė Matulevičiūtė, Evaldas Alekna, Agnietė Lisičkinaitė – pristatys savo akcijas bei skirtingus teminį lauką atliepiančius požiūrio kampus ir kontekstus, o bendras, akcijas vienijantis vardiklis šiais metais žymimas raktiniu žodžiu „Laisvėjimai“. Menininkai kvies apmąstyti laisvės, kaip miražo ar utopijos bei realybės santykį, siekį tapti vis laisvesniu individu, išsivaduojant iš primestos stereotipinės sąmonės, neišsakytų minčių ir užspaustų emocijų, kels išlaisvinančio kūrybinio gesto ir tapimo savimi per kito artumą galimybes, palies socialiai jautrias lyčių partnerystės bei urbanistinių galios pozicijų prieš gamtą dominavimo problemas.

Išsamią MAS ’23 programą rasite www.bekompanijos.lt ir organizacijos socialinėse medijose. Renginį dalinai finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Vilniaus miesto savivaldybė; renginio partneris „Montis Magia“.

 

 

MAS ’23 programa

 

Paulius Markevičius „Džiaugsmo upė“

Rugsėjo 11 d., pirmadienis, 18.00-19.00 val., maršrutas: Aušros vartais-Katedros aikštė

 

Bush Hartsorn „Pasakyk tėčiui“

Rugsėjo 12 d., antradienis, 12.00-18.00 val., Katedros aikštė

 

Inga Galinytė ir Denisas Kolomyckis „Failing at my best“

Rugsėjo 13 d., trečiadienis, 18.00-20.00 val., Italijos kultūros instituto kiemas (vieta gali keistis)

 

Greta Grinevičiūtė ir Agnė Matulevičiūtė „Mano kūnas-mano projektas“

Rugsėjo 14 d., ketvirtadienis, 18.00-20.00 val., Žemaitės skveras

 

Evaldas Alekna „Reaching Up“

Rugsėjo 15 d., penktadienis, 18.00-18.45 val., Lukiškių aikštė

 

Aira Nagivičiūtė, Erika Vizbaraitė ir Arūnas Adomaitis „Rusiška ruletė”

Rugsėjo 16 d., šeštadienis 12.00-18.00 val., Mindaugo tiltas

 

Agnietė Lisičkinaitė „Kolektyvinis protesto šokis Vol.2“

Rugsėjo 17 d., sekmadienis 15.00-18.00 val., K. Sirvydo skveras