7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

„Vasaros šokio mokykla ’14”: plati geografija ir naujos disciplinos

 

LŠIC inf.
Nr. 26 (1087), 2014-07-04
Šokis Anonsai
Pasaulinė baleto žvaigždė iš Izraelio Ido Tadmoras. LŠIC archyvas
Pasaulinė baleto žvaigždė iš Izraelio Ido Tadmoras. LŠIC archyvas

 Vasaros šokio mokykla, skirta šokio profesionalams ir siekiantiems jais tapti, skelbia naujojo sezono programą, kurioje – ne tik šokio dėstytojai iš egzotiškų pasaulio šalių, bet ir naujos disciplinos. Lietuvos šokio informacijos centro rengiama mokykla šiemet vyks penkioliktą kartą rugpjūčio 11-16 dienomis Menų spaustuvėje, Vilniuje. Ieškodami naujovių, organizatoriai plečia geografiją: šiemet mokykloje svečiuosis dėstytojai iš Dramblio Kaulo Kranto, Brazilijos, Kolumbijos, Naujosios Zelandijos, Izraelio ir pateiks naujų, iki šiol Vasaros šokio mokykloje nedėstytų šokio disciplinų.

 
Mokykla, kurios pagrindinis tikslas – suteikti profesinio tobulėjimo galimybę šokėjams ir choreografams, yra didžiausias tokio pobūdžio renginys Lietuvoje ir kasmet pritraukia aukštos kvalifikacijos šokio dėstytojų iš viso pasaulio, taip pat dalyvių iš Lietuvos ir užsienio šalių.  Dalyviai kviečiami registruotis  teoriniuose, praktiniuose, kūrybiškumą skatinančiuose seminaruose, kuriems vadovauja skirtingų šokio sričių profesionalai. 
 
Vasaros šokio mokyklos vadovės Auksės Luišaitės nuomone, „Šių metų programa pasižymi keliomis naujovėmis.  Tai afrikietiško šokio technika, kurios Vasaros šokio mokykloje ankstesniais metais neturėjome. Ją dėstys šokėjas, choreografas, perkusininkas Daudet Grazai iš Dramblio Kaulo Kranto. Taip pat kviečiame susipažinti su naujausiais anatomijos mokslo atradimais grindžiama Axis Syllabus sistema, dėstoma Matthew Smith iš Naujosios Zelandijos. Greta kitų įdomių užsiėmimų norėtųsi išskirti ir galimybę sužinoti įdomių faktų apie žmogaus tobulėjimo galimybes Povilo Rakštiko paskaitoje „Žmogaus potencialas”.”
 
Kaip visada, mokyklos programoje – baleto pamokos, šiuolaikinio šokio technika, partneriavimas, kūrybinės laboratorijos. Klasikinio šokio profesionalams seminarus dėstys pasaulinė baleto žvaigždė, pedagogas iš Izraelio, Ido Tadmor.  Vienas garsiausių Izraelio baleto atlikėjų, pedagogų, „Landau” premijos laureatas už viso gyvenimo pasiekimus, taip pat vadinamas Izraelio šokio ambasadoriumi, nuo praeitų metų dirba Izraelio baleto trupės meno vadovu. Šiuolaikinio šokio techniką dėstyti atvyksta garsus brazilų choreografas ir šokėjas Samiras Calixto, šiuo metu dirbantis Korzo meno centre Nyderlanduose. Jis mokykloje dėstys jau antrą kartą.
 
Fornier Ortiz Bedoya iš Kolumbijos mokykloje taip pat vieši antrą kartą – jo dėstoma „partneriavimo” disciplina glaudžiai susijusi su kovos menais ir jų pritaikymu šokyje.  Rusė Olga Cvetkova iš A.Pepeliajevo „Kinetinio teatro” trupės vadovaus Kūrybinei laboratorijai, kurios metu šokėjai ieškos naujų raiškos priemonių ir choreografinių sprendinių.
 
 Šiemet siūlomos ir dvi teorinės paskaitos: viena jų apie šiuolaikinio šokio fiksavimą ir šokio filmo kūrimo subtilybes. Paskaitą skaitys Lietuvos šokio informacijos centro vadybininkė Justina Brazaitė. Kitas lektorius – ilgų nuotolių bėgikas ir treneris, Pasaulio veteranų žaidynių bronzos laimėtojas, Povilas Rakštikas, paskaitoje nagrinės žmogaus fizinio ir kūrybinio potencialo ribas. 
 
Šiemet Vasaros šokio mokykloje viešės 6 praktikos dėstytojai, kurie dėstys 7 disciplinas, vyks dvi teorinės paskaitos ir, kaip ir kasmet, renginio uždaryme dalyviai viešai pristatys mokymosi rezultatus – pamokose sukurtus eskizus. Mokyklos tvarkaraštis ir registracijos forma skelbiama Lietuvos šokio informacijos centro puslapyje www.dance.lt. Dalyvių skaičius ribotas, pirmumo teisę turi užsiregistravusieji anksčiau.
 
Daugiau informacijos –
 
 
Vytautė Brazdylytė
[email protected]
Tel. +370 614 97424
 
Pasaulinė baleto žvaigždė iš Izraelio Ido Tadmoras. LŠIC archyvas
Pasaulinė baleto žvaigždė iš Izraelio Ido Tadmoras. LŠIC archyvas