7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Šokio savaitė Menų spaustuvėje

 Diskusija

Menų spaustuvės inf.
Nr. 43 (1057), 2013-11-22
Šokis Anonsai
„Contemporary?“, D. Matvejevo nuotr.
„Contemporary?“, D. Matvejevo nuotr.

 Menų spaustuvė šią savaitę kviečia iš arčiau pažinti šiuolaikinį šokį. Lapkričio 28 d. (ketvirtadienį) 18 val. klube „Prie arbatos“ kviesime diskutuoti tema – „Šokio teatras: ką kuria kūrėjas ir ką pamato žiūrovas?“

 
Na, o diskusiją iliustruosime labai skirtingais šiuolaikinio šokio spektaklių pavyzdžiais.
Lapkričio 29 d. Menų spaustuvė pristatys ironišką šokio spektaklį, kuriame atskleidžiami šokėjų gyvenimo užkulisiai – „Contemporary?“. Lapkričio 30 d. dar viena premjera – Vyčio Jankausko šokio teatro naujausias darbas – šiuolaikinio šokio spektaklis „Aritmijos“. Na, o šokio savaitę baigsime gruodžio 1 d. spalvotu šokio spektakliu vaikams „Mozaika“.
 
Merce'as Cunninghamas sakė, jog šokti gali kiekvienas kūnas, o Paulas Tayloras jį pataisė, sakydamas jog šokti tikrai gali kiekvienas kūnas, tačiau ne kiekvienas kūnas gali šokti scenoje. Dvi žinomos šokio kritikės – Vita Mozūraitė ir Ingrida Gerbutavičiūtė į Infoteką pokalbiui kvies ne tik šokėjus bei choreografus, bet ir galbūt iki šiolei šiuolaikinio šokio vengusius žiūrovus. Jos savo pokalbyje bandys atsakyti į klausimus: ką šiuolaikiniu šokiu vadina profesionalai ir ką – žiūrovai? Kada baigiasi „grynasis“ šokis ir prasideda šokio teatras? Kokios priemonės naudojamos „suteatrinant“ šokį? Kokios šiuolaikinio šokio spektaklių pasaulinės tendencijos?  Kokios šiuolaikinio šokio profesionalumo ir mėgėjiškumo ribos? Taip pat, bandys atrasti šokio teatro vietą – ar galime šokio teatrą laikyti teatro atmaina, ar tai vis tik atskira sfera?
 
Menų spaustuvės diskusijų klubas „Prie arbatos“ lapkričio 28 d. 18 val., Infotekoje. Įėjimas nemokamas.

Programos „Atvira erdvė‘13“ premjera – „Contemporary?“ – lapkričio 29 d. 19 val., Juodoji salė. (Idėjos autoriai: Agnė Ramanauskaitė, Paulius Tamolė ir Mantas Stabačinskas)

Vyčio Jankausko šokio teatro sugrįžimas po metų tylos – šokio spektaklio „Aritmijos“ premjera. Lapkričio 30 d. 19 val. Juodoji salė. (Choreografas Vytis Jankauskas)

Šokio teatro „Dansema“ spektaklis 0 – 3 metų vaikams – „Mozaika“. Gruodžio 1 d. 12 val. ir 13.30 val. Juodoji salė.
 
„Contemporary?“, D. Matvejevo nuotr.
„Contemporary?“, D. Matvejevo nuotr.