7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

„M.K. Čiurlionio kelias“ Vilniaus Rotušėje

MKČ namų inf.
Nr. 21 (1300), 2019-05-24
Muzika Anonsai

Gegužės 26 dieną Vilniuje pristatomas Nacionalinis M.K. Čiurlionio kelias. Visą Lietuvą nuo Varėnos iki Palangos apjuosiantis maršrutas Vilniuje bus įprasmintas visą dieną truksiančiais renginiais, o dienos kulminacija taps koncertas Vilniaus Rotušėje, kuriame Valstybinis Vilniaus kvartetas, Čiurlionio namų choras, vadovaujamas dirigento Mantvydo Drūlios ir pianistai Sonata ir Rokas Zubovai pristatys programą ,,Čiurlionis modernėjančioje Lietuvoje“.

 

Apsisprendęs „visus savo buvusius ir būsimus darbus skirti Lietuvai“, M.K. Čiurlionis visa savo esybe įsitraukia į gimstantį lietuvišką judėjimą, yra išrenkamas Lietuvių dailės draugijos valdybos nariu, atvyksta gyventi į Vilnių.

 

,,Jeigu trokštame savo kultūros, tai skubėkime prie jos visomis jėgomis, išsirinkdami geriausius takus. Jeigu trokštame savo muzikos, tai tegul dirba kiekvienas, kam yra suteikta gaminimo galybė, o savo darbo vaisiais tegu su broliais pasidalija“, rašo jis straipsnyje skelbdamas Dailės draugijos muzikos konkursą lietuvių kompozitoriams.

 

Pilnai pasišventęs tautos žadinimo darbui, nepaliaujamai tikintis Lietuvos rytojumi, Čiurlionis mintyse ir svajonėse mato ateities Lietuvą: kūrybingą, kultūringą, šviesią, dvasingą; mylinčią ir puoselėjančią savo senąją sodžiaus kultūrą ir nuolat einančią modernėjimo linkme.

 

Koncerto Vilniaus Rotušėje metu bus pristatyti pagrindiniai Nacionalinio M. K. Čiurlionio kelio akcentai, o koncerto programa nuties simbolinę arką nuo Čiurlionio Vilniuje sukurtų chorinių ir fortepijoninių kūrinių pirmyn į modernėjančią Lietuvą, iki šiol gyvenančią Čiurlionio asmenybės, jo kūrybos ir minčių šviesoje.

 

Renginys nemokamas.

Atlikėjai: Valstybinis Vilniaus kvartetas: Dalia Kuznecovaitė (smuikas), Artūras Šilalė (smuikas), Girdutis Jakaitis (altas), Augustinas Vasiliauskas (violončelė), M. K. Čiurlionio namų choras, vadovaujamas dirigento Mantvydo Drūlios ir pianistai Sonata Devekytė-Zubovienė ir Rokas Zubovas.

Programoje: M.K. Čiurlionio, K.V. Banaičio, J. Gruodžio, Vl. Jakubėno, V. Bacevičiaus, V. Barkausko ir D. Zakaro kūriniai.

Žymos:
MKČ namų inf.,