7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Akordeonų orkestras „Consona“ švenčia 20-metį

Janina Gečaitė-Ungurė
Nr. 39 (1233), 2017-11-24
Muzika Anonsai
Akordeonų orkestras „Consona“
Akordeonų orkestras „Consona“

1997 m. įkurtas akordeonų orkestras „Consona“ yra vienintelis profesionalus tokios sudėties kolektyvas ne tik Lietuvoje, bet ir visose Baltijos šalyse. Jame groja Lietuvos akordeonistai profesionalai, tarptautinių konkursų laureatai, mokytojai – entuziastai. Subūręs orkestrą ir formuodamas jauno kolektyvo grojimo manierą bei repertuarą, profesorius Ričardas Sviackevičius pradėjo ieškoti naujų nišų jo veiklai. Ilgainiui šie kūrybiniai ieškojimai virto gyvybingomis gastrolėmis ir intensyviais koncertiniais pasirodymais Lietuvoje ir užsienyje: Vokietijoje, Suomijoje, Austrijoje, Ispanijoje, Prancūzijoje, Vengrijoje, Graikijoje, Norvegijoje, Latvijoje, Estijoje, Lenkijoje, Rusijoje. Orkestrui kurį laiką taip pat vadovavo ir dirigavo Rita Auksoriūtė bei Vladimiras Voskanas. „Consonos“ profesionalumas laureato vardu įvertintas ir Italijoje vykusiame konkurse „Premio Cita di Castelfidardo“.

 

Orkestro repertuare sutinkami ne tik įvairūs laikmečiai, epochos ir stiliai, čia skamba įvairių šalių autorių, Lietuvos kompozitorių sukurti ir akordeonų orkestrui instrumentuoti opusai: S. Moniuškos, K. M. wėberio, N. Rimskio-Korsakovo, A. Piazzollos, J. Naujalio, M. Vaitkevičiaus, G. Verdi, Ch. Gounod, J. Strausso, D. Šostakovičiaus bei daugelio kitų kompozitorių  kūriniai. „Consona“ nuolat ieško inovatyvių sprendimų, bendradarbiauja su garsiais Lietuvos ir užsienio solistais ir atlikėjais: vokalistėmis Zita Martinavičiūte, Natalija Krauter, Vida Taurinskaite, Agne Stančikaite, marimbininku Sauliumi Augliu, saksofonistais Kęstučiu Vaiginiumi, Juste Sakalyte, ksilofonininku Jonu Filmanavičiumi, akordeonistu Raimondu Unguru ir daugeliu kitų atlikėjų. Šiandien akordeonų orkestras „Consona“ ne tik siekia išlaikyti aukštą meninį lygi, bet ir atkakliai ieško bei pildo repertuarą naujais kūrybiniais ištekliais, džiugina klausytojus naujomis programomis, dar negirdėtais opusais.

 

Akordeonų orkestras „Consona“ džiaugiasi šiais metais galėdamas švęsti kūrybinės veiklos 20-ties metų jubiliejų. Ta proga kolektyvas kviečia klausytojus lapkričio 29 d. 18 val. Vilniaus Rotušėje (Didžioji g. 31, Vilnius) kartu pabūti ir pasidžiaugti muzikiniu vakaru, kurio metu orkestras pristatys gerbėjams dar negirdėtus opusus. Koncerte pasirodys Lietuvoje ir užsienio šalyse pripažinimą pelnę jaunieji atlikėjai – Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro solistė Agnė Stančikaitė, ksilofono jaunasis virtuozas Jonas Filmanavičius ir subtilusis akordeonininkas Raimondas Unguras.

 

 

Akordeonų orkestras „Consona“
Akordeonų orkestras „Consona“