7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Pirmą kartą rengiamas tarptautinis Virgilijaus Noreikos dainininkų konkursas

Organizatorių inf.
Nr. 23 (1217), 2017-06-09
Muzika Anonsai

Maestro vardas skamba labai plačiai – pasibaigus registracijai į tarptautinį Virgilijaus Noreikos dainininkų konkursą, jo organizatoriai džiaugėsi net 171 užsiregistravusiu dalyviu iš daugiau nei 30 skirtingų pasaulio šalių. Tokia gausa maloniai nustebino, kadangi šių metų rugsėjo 16–22 dienomis vyksiantis renginys organizuojamas pirmą kartą.

 

Registracijai dainininkai nuo 18 iki 35 metų turėjo du mėnesius. Organizatorių ir komisijos prašymu, vokalistai privalėjo pateikti savo atlikimų video įrašus, kuriuos toliau vertins komisija, iš visų užsiregistravusių išrinksianti 60 verčiausių dalyvauti finaliniame konkurso ture.

 

Rugsėjį vertinti tarptautinio Virgilijaus Noreikos dainininkų konkurso dalyvių į Lietuvą atvyks žymiausi savo srities specialistai – operos solistai, pedagogai, vadybininkai. Tai pats maestro V. Noreika, Asta Krikščiūnaitė (Lietuva), Marjana Lipovšek (Slovėnija), Eva Marton (Vengrija), Rudolf Piernay (Vokietija), Robertas Gilderis (Didžioji Britanija). Komisijai pirmininkaus lietuvių kilmės vokiečių sopranas Lilian Sukis (Lijana Šukytė).

 

„Visi žiuri nariai – žymūs savo srities specialistai. Pats asmeniškai paskambinau ir komisijai pirmininkauti pakviečiau Lijaną Šukytę, kadangi ypatingai vertinu jos dainavimą. Paprastai dainininkai atkreipia dėmesį ne tik į premijos dydį, bet ir tai, kas yra žiuri, todėl mes labai atsakingai rinkomės pavardes“, – sakė pats maestro V. Noreika.

 

Finaliniame konkurso ture geriausi dainininkai pasirodys kartu su orkestru Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro scenoje. Geriausiems dalyviams bus padalintas solidus, 22 tūkst. eurų prizinis fondas. Ne mažiau svarbus prizas – debiutas Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre, 2017–2018 metų sezone, kiti koncertiniai prizai.

 

Nors dabar intensyviai ruošiamasi dar tik pimajam konkursui, tačiau organizatoriai neslepia ambicijų išauginti jį iki tradicinio, prestižinio, kas ketverius metus organizuojamo renginio. „Tikimės, kad konkursas užaugs, dar labiau išsiplės jo geografija. Norime, kad pasaulyje išplistų žinia tiek apie šį renginį, tiek apie maestro V. Noreiką“, – lūkesčiais dalijosi konkurso organizatorių Všį „Natų knygynas“ direktorius Vygintas Gasparavičius.

 

Pagrindiniai tarptautinio Virgilijaus Noreikos dainininkų konkurso rėmėjai – Lietuvos kultūros taryba ir Lietuvos kultūros ministerija. Konkursą organizuoja VšĮ „Natų knygynas“ ir Lietuvos muzikos ir teatro akademija.

                                                

Daugiau informacijos apie konkursą: www.noreika.link