7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Muzikos galerijoje – menų kelionė po tylos sodus

Organizatorių inf.
Nr. 5 (1199), 2017-02-03
Muzika Anonsai
Birutė Mar ir Egidijus Ališauskas
Birutė Mar ir Egidijus Ališauskas

Vasario 2 d. (ketvirtadienį) 18 val. „Muzikos galerija“ (Gedimino pr. 37, Vilnius) klausytojus kviečia į neįprastą kelionę: projekte „Tylos sodai“ jungsis net trys skirtingi menai –  poezija, muzika ir dailė. Tai improvizacijų programa pagal Justino Marcinkevičiaus, Donaldo Kajoko, Jono Strielkūno, Marcelijaus Martinaičio, Reginos Katinaitės-Lumpeckienės, Roberto Danio ir aktorės bei poetės Birutės Mar eiles. Tai savita žodžių, birbynės garsų ir dailininko Vytauto Poškos kuriama spalvų meditacija, kviečianti klausytojus kartu pabūti kūrybos erdvėje, kur iš čia ir dabar tvyrančios bendros tylos gimsta žodis, muzika ir nuostabūs paveikslai... Dalyvauja aktorė, poetė bei projekto scenarijaus autorė Birutė Mar, birbynininkas ir dirigentas Egidijus Ališauskas, dailininkas Vytautas Poška.

„Tylos sodų“ sumanytoja Birutė Mar (Marcinkevičiūtė) – teatro ir kino aktorė, režisierė, poetė. Aktorinio meistriškumo ir režisūros studijas baigė Sankt Peterburgo Teatro, muzikos ir kino institute Rusijoje. Japonų Noh teatro ir šokio mokėsi Tokijo Noh Kita mokykloje. Nuo 1994 m. menininkė dirba Lietuvos nacionaliniame dramos teatre, taip pat kuria vaidmenis kituose Lietuvos teatruose bei kine. Birutė Mar žinoma kaip viena įdomiausių poezijos interpretatorių Lietuvoje, apdovanota festivalio „Poezijos pavasaris“ prizu kaip geriausia skaitovė. Birutės Mar kūryboje svarbią vietą užima individualios raiškos eksperimentiniai projektai ir monospektakliai, apjungiantys teatrą, muziką, poeziją ir šokį, savaip interpretuojantys asmenines patirtis, įvairių kultūrų įtaką. Birutės Mar monospetakliai („Žodžiai smėlyje“, „„Meilužis“, „Poetė“, „Antigonė“, „Unė“) yra pelnę daug tarptautinių apdovanojimų.

Birutė Mar taip pat kuria poeziją, prozą vaikams, pjeses, libretus operoms, yra išleidusi septynias knygas. Paskutinioji jos knyga „Gėlininkė“ 2014 m. Nacionaliniame vaikų literatūros konkurse pelnė antrąją premiją.

Birutė Mar ir Egidijus Ališauskas
Birutė Mar ir Egidijus Ališauskas
Vytauto Poškos tapyba
Vytauto Poškos tapyba