7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

„Durys“ atsiveria

 

Ingrida Rudaitytė
Nr. 22 (1128), 2015-06-05
Muzika Anonsai
Muzikinis spektaklis „Durys“
Muzikinis spektaklis „Durys“
Birželio 6 d. 19 val. Vilniaus Apaštalų Pilypo ir Jokūbo bažnyčioje (Vasario 16-osios g. 11), scenos meno gerbėjai galės dar kartą išvysti muzikinį spektaklį „Durys“. Tai naujo jauno kolektyvo spektaklis apie svarbius egzistencinius klausimus, pasirinkimus ir atsakymų paiešką. Šis spektaklis – bendras kūrybinis darbas profesionalios aktorės Sonatos Visockaitės ir muzikanto Vaido Bartušo.
 
„Duokit meilės“ – tarė Anželika. „Duokit meilės, duokit meilės,...“ – ji vis kartojo prieidama tai prie vieno sėdinčio žmogelio, tai prie kito. Kodėl jie purto galvas? Kodėl nusisuka? Nustebusi susimąsčiau, ką aš būčiau dariusi, jei ji ateitų prašyti meilės iš manęs. Nusišypsojusi, nedrąsiai linktelėjusi? Galbūt net apkabinusi.. Ir tai tik dalelė viso įtaigaus muzikinio spektaklio „Durys“, verčiančio susimąstyti apie save, aplink mus esančius žmones, jų poelgius ir pasirinkimus.
 
Premjera įvyko gegužės 9 d. Vilniaus Švč. Trejybės Graikų apeigų katalikų (unitų) bažnyčioje ir Vilniaus Apaštalų Pilypo ir Jokūbo bažnyčioje. Jos metu kolektyvas nestokojo staigmenų, giliai išjaustos ir pateiktos siužeto linijos, bei aštrių pojūčių žiūrovams. Aktoriai ir dainininkai parodė daug profesionalios improvizacijos, įrėmindami „svarbų kąsnelį“ iš mūsų kasdienybės. Ar kada pagalvojote, kiek durų šiandieną atvėrėte ir kiek užvėrėte?
 
Svarbiausia, belsk ir tau bus atidaryta, sako jaunas kūrėjas Vaidas. Tai bene tiksliausias muzikinio spektaklio apibūdinimas. „Durys“ – eksperimentas, kai pagrindinis veikėjas yra žmogaus emocinė, dvasinė būsena, jausena kritiniais gyvenimo atvejais.
Į spektaklį atėjęs žmogus pajaus neįtikėtinai plačią erdvę ir tirštą atmosferą, kurioje gali paskęsti. Bet kuris, prisijungęs į bendrą vyksmą, nuoširdžiai tikintis ar tiesiog užklydęs pasižvalgyti, gali tikėtis aštrių ir tikrų pojūčių. Svarbiausia, po pasirodymo pažvelgti į save, atpažinti pojūčius ir išgyvenimus. Paniręs į spektaklį gali atrasti raktą į save.
 
Profesionalų trupė yra jauna ir naujai susikūrusi. Komanda susideda iš aktorių ir dainininkų: Sonata Visockaitė, Anželika Jankauskienė, Paulina Kleizaitė,  Toma Čepaitė, Irma Stončiūtė, Santana Choliavskaja, Vismantas Kavaliauskas ir Nikodemas Lukšė. Šie menininkai kuria vizualinę atmosferą. Garso atmosferai atstovauja dainininkų ansamblis: Ieva Skorubskaitė, Milda Zapolskaitė, Danielis Monteagudo Garcia ir Deividas Janušas. Režisieriai Vaidas Bartušas ir Sonata Visockaitė.
 
Pats žiūrovas yra proceso dalyvis, kuria spektaklį ir yra jo režisierius bei aktorius. Tai yra svarbi viso pasirodymo dalis. Į procesą bus įtraukti visi atėjusieji. Šis režisūrinis pasirinkimas ketina nustebinti ir sukrėsti stebėtojus stipriais pojūčiais, skatinti atlikėjo ir žiūrovo ryšį.
Kviečiame visus, trokštančius drąsiai atverti naujas duris!

 

Muzikinis spektaklis „Durys“
Muzikinis spektaklis „Durys“
Muzikinis spektaklis „Durys“
Muzikinis spektaklis „Durys“
Muzikinis spektaklis „Durys“
Muzikinis spektaklis „Durys“
Muzikinis spektaklis „Durys“
Muzikinis spektaklis „Durys“