7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Ansamblio „Balsai“ sėkmė Sicilijoje

 

Ansamblio „Balsai“ inf.
Nr. 32 (1046), 2013-09-06
Muzika Anonsai
Nuotrauka: Ansamblis „Balsai“ Sicilijoje
Nuotrauka: Ansamblis „Balsai“ Sicilijoje

„Bent jau Sicilijoje pabūsime“, – vilties ir nerimo kupinas rugpjūčio 19-ąją vokalinio ansamblio „Balsai“ (meno vadovas ir dirigentas Egidijus Kaveckas, vokalo pedagogė Aušra Liutkutė) ekipažas pajudėjo į 3000 kilometrų kelią Sicilijos link.

 

Kelionės tikslas – rugpjūčio 18–24 d. egzotiškoje Sicilijos saloje (Italija), Milazzo miestelyje, vykstantis tarptautinis chorinės muzikos festivalis „InCanto Mediterraneo“. Tai jau trečiasis chorų asociacijos „Cantica Nova“ organizuojamas renginys. Pirmosiomis festivalio dienomis vyko parodomieji (nekonkursiniai) renginiai, o 23–24 d. konkursas. Čia varžėsi keturi kolektyvai iš Italijos, Lietuvos, Slovėnijos ir Filipinų. Abi dienas dalyviai atliko šiuolaikinės bei folkloro muzikos programas. Konkurso pasirodymai buvo atviri, tad žiūrovai kolektyvams gausiai dalijo aplodismentus.
 
Pagrindinis prizas („Grand prix“) bei trofėjus „In Canto 2013” atiteko Slovėnijos „Primoska“ universiteto akademiniam chorui. Pirmąja vieta bei aukso diplomu buvo apdovanotas lietuvių vokalinis ansamblis „Balsai“, iki absoliutaus nugalėtojo vardo jiems tetrūko 0,3 balo. Trečioji vieta atiteko Filipinų „The University of the East Chorale“ kolektyvui. Taip pat vokalinis ansamblis „Balsai“ gavo diplomą už geriausiai atliktą privalomą Sicilijos šiuolaikinio kompozitoriaus kūrinį. Ansamblis atliko Giovanni Scalici, vieno iš komisijos narių, kūrinį „Tenebrae Factae Sunt“. Kompozitorius liko sužavėtas ansamblio interpretacija. Už puikiai parengtą ansamblio vokalinį skambesį vokalo pedagogei Aušrai Liutkutei daug komplimentų išsakė „Cantica Nova“ choro vadovas ir vienas iš komisijos narių Francesco Saverio Messina.
 
Daug džiugesio, naujų draugų, dar daugiau įspūdžių ir puikus laimėjimas – tokį bagažą parsivežė vokalinis ansamblis „Balsai“ į Lietuvą.

 

Nuotrauka: Ansamblis „Balsai“ Sicilijoje
Nuotrauka: Ansamblis „Balsai“ Sicilijoje