7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Motinos dienai gražiausios giesmės

Koncertas Šv. Jonų bažnyčioje

VU kultūros centro inf.
Nr. 18 (1032), 2013-05-03
Muzika Anonsai
Gianluigi Spaziani
Gianluigi Spaziani

Motinos dienos išvakarėse, gegužės 4 d. 18 val., koncertų ciklas „Muzikos valanda Vilniaus universiteto Šv. Jonų bažnyčioje“ klausytojus kviečia į koncertą „Ave Maria“, kuriame dalyvaus dainininkė Julija Karaliūnaitė (sopranas) ir vargonininkas iš Italijos Gianluigi Spaziani.

 
Koncerto programoje skambės gražiausios „Ave Maria“ giesmės ir vargoniniai kūriniai, tinkantys Motinos dienai.
 
Julija Karaliūnaitė 2012 m. debiutavo LNOBT M. Musorgskio operoje „Borisas Godunovas“, kur atliko Godunovo dukters Ksenijos vaidmenį, bei J.Štrauso operetėje „Šikšnosparnis“ Idos vaidmeniu. 2013 m. ji atliko Ortlindos vaidmenį R. Wagnerio operoje „Valkirija“. Julija taip pat yra LRT konkurso „Triumfo arka“ dalyvė.
 
Gianluigi Spaziani gimė Italijoje, įgijo fortepijono ir vargonų diplomą, taip pat vargonininko solisto diplomą Olandijoje, grodamas per savo baigiamąjį egzaminą žymiaisiais istoriniais Muellerio vargonais St. Bavo bažnyčioje Haarleme. Jo koncertinė karjera prasidėjo prieš 20 metų. Atlikėjas kviečiamas skaityti paskaitas apie vargonų istoriją, jis aktyviai groja įvairiuose ansambliuose, taip pat atlieka dar niekur neišleistą barokinę italų muziką.
 
Šis renginys yra VU kultūros centro organizuojamo ciklo „Muzikos valanda VU Šv. Jonų bažnyčioje“ dalis. Ciklo organizatoriai siekia supažindinti klausytojus su Muzikos instrumentų karaliumi – didžiausiais Lietuvos vargonais, atskleisti šio instrumento grožį ir itin plačias galimybes.
 

 

Gianluigi Spaziani
Gianluigi Spaziani