7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Pianisto Jurgio Aleknavičiaus koncertas

 Vasario 23 dieną, 19 val. Šv. Kotrynos bažnyčioje

„Vilnius Arts” inf.
Nr. 4 (1018), 2013-01-25
Muzika Anonsai

 Jurgis Aleknavičius – vienas talentingiausiųjų jaunosios kartos pianistų klasikų, kurio atsidavimas muzikai buvo ne kartą įvertintas tiek nacionaliniu, tiek tarptautiniu mastu. Jurgis dalyvavo prestižiniuose Italijos, Prancūzijos, Švedijos ir, žinoma, Lietuvos pianistų konkursuose. 2010 m. jis tapo diplomantu tarptautiniame S. Vainiūno pianistų konkurse Lietuvoje, o 2012 m. vasarą laimėjo pirmąją premiją tarptautiniame muzikos konkurse Maltoje. J. Aleknavičiaus ne kartą rengė solinius pasirodymus Lenkijoje, Norvegijoje, Belgijoje, Italijoje, Rusijoje, taip pat ruošiasi koncertams Maltoje bei Kinijoje.

 

J. Aleknavičius mokėsi Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje, stažavosi Briuselio karališkojoje konservatorijoje, studijavo Grygo muzikos akademijoje Norvegijoje, o šiuo metu yra Sankt Peterburgo valstybinės N. Rimskio Korsakovo konservatorijos aspirantas. Vos du pianistus 2011 metais į aspirantūros studijas priėmusi konservatorija pianistą iš Lietuvos įvertino labai aukštai ir pakvietė studijuoti pirmuoju numeriu.

 

Į Lietuvą neretai sugrįžtantis pianistas dažniausiai groja populiariausiose Vilniaus klasikinės muzikos salėse, pasirodo kaip koncertmeisteris su įvairiais jaunosios kartos atlikėjais, taip pat dalyvauja tokiuose žinomuose renginiuose kaip „Didysis muzikų paradas”, „Kristupo festivalis” ir kiti. Jurgis ne kartą koncertavo su Lietuvos kameriniu orkestru (vad. prof. Sergej Krylov) bei Lietuvos nacionaliniu simfoniniu orkestru (vad. prof.  Juozas Domarkas), o studijuodamas tėvynėje kasmet rengė rečitalius Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje.

 

Pianisto repertuarą sudaro įvairių epochų kompozitorių fortepijoninė muzika, tačiau svarbiausią vietą jo pasirodymuose užima kompozitorių Sergejaus Rachmaninovo, Aleksandro Skriabino, Fryderiko Chopino opusai. J. Aleknavičius pirmenybę teikia profesionaliai išanalizuotam kūriniui ir atvirai emocijai: „Esu neabejingas tam ka groju, todėl visada atiduodu klausytojams didelę dalį savęs.” – sako pianistas.

 

Koncerto programa:

   1. L. van Beethoven – Sonata nr. 23 f-moll, op. 57 „Appassionata”;

   2. F. Chopin – Noktiurnai op. 62 nr. 1 ir op. 62 nr. 2;                                    

   3. A. Scriabin – Mazurkos op. 25 nr. 1, 2, 3 , „Tragiskoji” poema op. 34;   

   4. F. Liszt – Ispaniška rapsodija.                           

 

Bilietus platina: Bilietų pasaulis

http://www.bilietupasaulis.lt/lit/bilietai/koncertai/rokas_ir_pop/?concert=117162 

 

Daugiau informacijos apie renginį:

https://www.facebook.com/events/418709101533711/