7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Kino naujienos trumpai

Nr. 20 (1385), 2021-05-21
Kinas
Kadras iš filmo „Gucci namai“
Kadras iš filmo „Gucci namai“

Pirmieji filmo apie Emily Brontë kadrai

Internete pasirodė pirmieji filmo apie rašytoją Emily Brontë (1818–1848) kadrai. Tai bus režisūrinis australų aktorės Frances O’Connor debiutas. Scenarijų jį parašė pati. Pagrindinį vaidmenį kuria Emma Mackey, filme taip pat vaidina Fionnas Whiteheadas, Gemma Jones, Oliveris Jacksonas-Cohenas. Rašytojos ir jos seserų knygos ekranizuojamos nuolat, o apie Brontë šeimą 1979 m. André Téchiné sukūrė filmą „Seserys Brontë“ („Les Soeurs Brontë“). Pagrindinius vaidmenis jame atliko Marie-France Pisier, Isabelle Huppert, Roland’as Bertinas.

 

Lady Gaga filme apie „Gucci“ mados namų skandalą

Kovo pradžioje Lady Gaga įdėjo į instagramą nuotraukų iš „Gucci namų“ („House of Gucci“) filmavimo aikštelės ir iškart sulaukė milijonų „patiktukų“. Akivaizdu, kad Ridley Scottas supranta, kiek daug žiūrovų nori atsidurti prabangos, turtų ir mados pasaulyje, nors filmo tema bus vienas didžiausių mados pasaulio skandalų. Filmo sumanymas Scottui gimė dar 2006 metais. Tada Patrizią Reggiani ir jos vyrą Maurizio Gucci turėjo vaidinti Angelina Jolie ir Leonardo DiCaprio. Metai bėgo, Scotto vietą užėmė jo duktė, o Jolie – Penelope Cruz. 2016-aisiais kalbėta, kad filmą režisuos Wong Kar-Wai, o Patricią vaidins Margot Robbie. Bet ratas apsisuko ir 2019 m. režisieriumi vėl tapo Scottas, pasirašyta sutartis su Lady Gaga. Jos partneriai – Adamas Driveris, Alas Pacino, Jeremy Ironsas, Jaredas Leto. Filmuojama Romoje, Milane, Šveicarijoje ir Prancūzijos Rivjeroje, pinigų kostiumams negailima ir, jei niekas nesutrukdys, filmas ekranuose pasirodys lapkričio pabaigoje.

 

„Gucci namų“ scenarijaus pagrindas – 2001 m. parašyta Saros Gay Forden knyga. Tada Patrizia Reggiani atliko bausmę kalėjime. 1998-aisiais ji buvo nuteista kalėti 29 metus už užsakymą nužudyti vyrą – Maurizio Gucci buvo nušautas 1995 metais. 2018 m. Reggiani iš kalėjimo išėjo. Oficialiai ji niekad nepripažino kaltės ir žiniasklaidai skundėsi, kad nepavyko susitikti su Lady Gaga. Scottas tokius kontaktus uždraudė, nes mano, kad kūrėjai turi pakankamai medžiagos. Įdomu, ar filme iš Lady Gagos lūpų nuskambės garsi Reggiani frazė: „Geriau verksiu rolsroise, nei būsiu laiminga mindama dviratį.“ Filmo premjera turėtų sutapti su „Gucci“ mados namų šimtmečiu – 1921 m. Florencijoje buvo atidaryta pirmoji „Gucci“ parduotuvė, prekiavusi lagaminais, kelioniniais krepšiais bei skryniomis. 

 

Xavier Dolanas nufilmavo „Prada“ rankinės reklamą

„Gucci“ reklamos paprastai būna šmaikščios ir visada sulaukia kino žinovų dėmesio, o neseniai internete atsirado ir „Prada“ mados namų reklamos kampanijai sukurtas Xavier Dolano filmukas. Jis skirtas rankinei „Galleria“, jame vaidina iš serialo „Euforija“ pažįstama amerikiečių aktorė Hunter Schafer. Minutės trukmės filme ji šoka su skirtingų spalvų rankinėmis. Filmą galima pasižiūrėti čia:

 

Julija Peresild ir Klimas Šipenka skris filmuoti į kosmosą

Rusijoje valstybinė kosmonautų atrankos komisija išrinko kandidatus, kurie vyks į kosmosą filmuoti vaidybinio filmo. Jo darbinis pavadinimas „Iššūkis“ („Vyzov“). Po medicininės ir kūrybinės atrankos į pagrindinį ekipažą rekomenduojama įtraukti aktorę Juliją Peresild ir režisierių Klimą Šipenką, sukūrusį vieną komerciškai sėkmingiausių rusų filmų „Tarnas“ („Cholop“). Dubleriai bus aktorė Aliona Mordvinova ir operatorius Aleksejus Dudinas. Konkurse galėjo dalyvauti visi norintieji. Keturi atrinkti kandidatai ne vėliau kaip birželio 1 d. pradės specialų pasirengimą, kurį bus galima pamatyti ir Rusijos televizijos „Pervyj kanal“ laidose. Beje, Peresild suvaidino lietuvę Laimą Pavelo Čiuchrajaus filme „Šaltasis tango“ („Cholodnoje tango“, 2017).

Pernai pavasarį skelbta, kad Tomas Cruise’as bendradarbiaus su NASA ir Elonu Musku, kuriant pirmąjį filmą kosmose.

 

Parengė Ž. P.

Kadras iš filmo „Gucci namai“
Kadras iš filmo „Gucci namai“
Julija Peresild filme „Šaltasis tango“
Julija Peresild filme „Šaltasis tango“
Emma Mackey filme „Emily“
Emma Mackey filme „Emily“