7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Vytauto Kernagio 70-mečio proga pasirodys dokumentinis filmas

„Pasakos“ inf.
Nr. 20 (1341), 2020-05-22
Kinas Anonsai
Vytautas Kernagis
Vytautas Kernagis

Kitą gegužę maestro Vytautui Kernagiui būtų sukakę 70 metų. Atšvęsti šį jubiliejų Lietuva galės ir kino salėse: 2021 m. pavasarį pasirodys dokumentinis filmas „Kernagis“.

 

Kiekvienas turi savo Vytautą Kernagį. Vieniems jis – dainuojamosios poezijos pradininkas, kitiems – tautos dvasią budinantojas, tretiems – patrakėlis iš kabareto ar Benas iš Nidos. Nebuvo abejingų ir jo televizijos projektams. Koks buvo maestro, užgesus scenos šviesoms, leis pažvelgti Andriaus Lekavičiaus dokumentinis filmas „Kernagis“. Jame bus dar nematytų ir paties Kernagio užfiksuotų kadrų.„Realiame gyvenime bendravaus su Kernagiu tik vieną kartą. Artimiau susipažįstu dabar – žiūrėdamas archyvinius kadrus, kalbėdamasis su žmonėmis, kurie jį pažinojo“, – pasakoja filmo režisierius A. Lekavičius.

 

Daugiau nei keturis veiklos dešimtmečius Kernagis vaidino, grojo, dainavo, režisavo. Algirdo Aramino filme „Maža išpažintis“ Beną suvaidinusiam Kernagiui Nidoje pastatyta skulptūra, Vilniuje –paminklinis suoliukas, jam skirtos knygos bei festivaliai. Kitąmet  pasirodysiantis filmas atskleis dar vieną kūrėjo talentą – kamera fiksuoti akimirkas, atskleidžiančias unikalų jo pasaulio matymą. 

 

„Kelionės į Vokietija metu, dar 9-ojo dešimtmečio viduryje, nusipirkęs „Grundig“ vaizdo  kamerą, Kernagis aktyviai filmavo gastrolių džiaugsmus, artisto buitį ir šeimos šventes. Jis buvo aistringas keliautojas ir kelionėse beveik niekad nesiskyrė su kamera. Vaizdai, kaip „Dainos teatro“ trupė pirmąkart Amerikoje ragauja ananasą ir sako, kad jis primena lazdyno riešutą ir kopūstus, dabar gal atrodo juokingai, bet puikiai atspindi laiką“, – sako režisierius.

 

Filmą platins kino teatras „Pasaka“.

 

Vytautas Kernagis
Vytautas Kernagis