7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Pirmą kartą Lietuvoje: filmo premjera namų kino platformoje

„Pasakos“ inf.
Nr. 14 (1335), 2020-04-10
Kinas Anonsai
„Gyvenimas kaime ir kiti maži stebuklai“
„Gyvenimas kaime ir kiti maži stebuklai“

Šalies kino teatrams užvėrus duris, „ŽMONĖS Cinema“ kviečia Velykas švęsti pasitinkant naujovę – pirmą kartą namų kino platformoje pasirodančią filmo premjerą. Lietuviškai įgarsintas filmas visai šeimai „Gyvenimas kaime ir kiti maži stebuklai“ („The Biggest Little Farm“, JAV, 2019) namų kine pasirodys Velykų savaitgalį.

 

„Pandemija sudavė skaudų smūgį kino teatrams, tačiau namų kino platformos dirba ypač intensyviai. Kino rinkos situacija pasikeitė iš esmės, todėl, negalėdami surengti tradicinės premjeros, perkėlėme ją į namų kino platformą. Džiaugiamės, kad žiūrovams galime dovanoti aktualų, įkvepiantį ir pozityvų filmą“, – sako kino teatro „Pasaka“ ir „ŽMONĖS Cinema“ namų kino platformos vadovė Andrė Balžekienė.

 

Dokumentinis Johno Chesterio filmas „Gyvenimas kaime ir kiti maži stebuklai“ pasakoja apie jauną porą, kuri ryžtasi gyvenimo nuotykiui ir, palikusi didmiesčio kasdienybę, įsikuria apleistame ūkyje. Jie svajoja apie darnų gyvenimą su gamta, tačiau susiduria su daugybe netikėčiausių iššūkių. Filmas paliečia ypač aktualias ekologijos, atsakingo vartojimo ir gamtą tausojančio ūkininkavimo temas.  

 

„Visame pasaulyje kino studijos reaguoja į beprecedentę šių dienų situaciją. Vienos renkasi nukelti filmų išleidimą į antrąjį šių metų pusmetį, kitos praleidžia teatrinius rodymus ir filmus iškart išleidžia internete. Taip pat pastebime, kad kino teatruose pasirodę filmai išleidžiami namų kino platformose greičiau nei įprastai. Praėjusią savaitę „Disney“ animacinį filmą „Pirmyn“, kurio premjera JAV įvyko vos prieš mėnesį, išleido namų kino platformoje“, –pastebi A. Balžekienė. 

 

Pandemija paveikė visų didžiausių pasaulio kino studijų tinklelius. Pirmoji reikšminga dėl epidemijos nukelta premjera buvo naujausias filmas apie Džeimsą Bondą „007 Mirtis palauks“, jį sekė filmų „Tylos zona“ ir „Pakalikų“ tęsinių nukėlimas. Tačiau „Universal“ studija pasirinko nelaukti, kol atsidarys kino teatrai ir filmą „Troliai 2“ išleido internete.

 

A. Balžekienė atkreipia dėmesį, jog ši situacija gali tapti puikia proga iš esmės peržiūrėti nusistovėjusias kino rinkos žaidimo taisykles: „Ne paslaptis, kad namų kino platformos jau seniau siekė sutrumpinti vadinamuosius „langus“, skiriančius filmo pasirodymą kino teatre ir internete.“ 

 

„Didelio biudžeto filmams, vadinamiesiems „blokbasteriams“, reikia didelių ekranų, tad šiame rinkos segmente situacija greičiausiai stipriai nepasikeis. Tačiau turime erdvės greičiau išleisti nepriklausomus filmus, – sako A. Balžekienė. – Pastebėjome, kad kiną žiūrėti namuose ir kine renkasi skirtingi žiūrovai, tad išleisdami filmus internete dažnai tik praplečiame auditoriją.“ 

 

„Gyvenimas kaime ir kiti maži stebuklai“ nuo balandžio 10 d. žiūrėkite tik „ŽMONĖS Cinema“ namų kino platformoje.

„Gyvenimas kaime ir kiti maži stebuklai“
„Gyvenimas kaime ir kiti maži stebuklai“
„Gyvenimas kaime ir kiti maži stebuklai“
„Gyvenimas kaime ir kiti maži stebuklai“