7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

„Pasiutusi meilė“ jau Lietuvoje

„Greta Garbo Films“
Nr. 23 (1302), 2019-06-07
Kinas Anonsai
Kadras iš filmo „Pasiutusi meilė“
Kadras iš filmo „Pasiutusi meilė“

Lietuvos, Latvijos ir Lenkijos kino kūrėjų bendros gamybos filmas „Pasiutusi meilė“, sėkmingai pasirodęs tarptautiniuose festivaliuose, birželio 7 d. atkeliauja į Lietuvos kino teatrus. Lietuvoje filmą prodiusavo Kęstutis Drazdauskas (kompanija „Artbox“). Lietuviai kartu su režisieriumi Jāniu Nordu dirba jau ne pirmą kartą. Pažintis su jaunu, bet jau daug apdovanojimų pelniusiu latvių kūrėju užsimezgė kuriant filmą „Mama, aš tave myliu“.

 

„Jānio Nordo filmai pasižymi giliomis įžvalgomis, režisierius remiasi savo patirtimi bei išgyvenimais, matyt, todėl jo filmai taip įtaigiai ir subtiliai atspindi aktualias problemas, psichologiniai akcentai emociškai stiprūs. Lengva susitapatinti su filmo veikėjais, atpažinti savyje jų jausmus ir emocijas“, – sako K. Drazdauskas.

 

Filme „Pasiutusi meilė“ režisierius pasakoja mažame Latvijos miestelyje gyvenančių žmonių santykių dramą – aistrą, neištikimybę ir tikro artumo paieškas. Sudėtingi jausmai kaip ir pasiutę vilkšuniai, kurie kelia grėsmę miesteliui. Režisierius rodo menkutę liniją, skiriančią žmogų nuo gyvulio, civilizuotą elgesį nuo laukinio įsiūčio ir beprotybės.

 

Pasak režisieriaus asistentės Astos Rizgelienės, „filme yra nemažai scenų su šunimis. Darbas su jais buvo specifinis ir sudėtingas. Žinoma, pagrindinis krūvis teko dresuotojams iš Vengrijos, tačiau šunys aikštelėje reikalavo ir ypatingo filmavimo grupės dėmesio. Gyvūnai, kartodami tą patį veiksmą daug kartų, gana greit pavargdavo, tad tekdavo filmuoti be repeticijų, apsiriboti nedideliu dublių kiekiu, o kartais pasitenkinti ir ne visai tokiu jų veiksmu, kokį įsivaizdavo režisierius. Grupė turėdavo būti dėmesinga ir susitelkusi, nes šuns dėmesį galėjo išblaškyti bet koks, net minimalus garsas ar net neatsargiai į aikštelę įėjęs, ką tik sumuštinį suvalgęs, darbuotojas. Tad visi turėjo išmokti taisyklių, kad kai aikštelėje dirba šunys, niekas nejuda, nevalgo, stovi sustingę, ir ne tik aikštelėje, bet ir už jos ribų. Juk tai, ko nesuuodžiam ar negirdim mes, kuo puikiausiai jaučia šunys“.

 

Filmas „Pasiutusi meilė“ kinuose nuo birželio 7 d.

Kadras iš filmo „Pasiutusi meilė“
Kadras iš filmo „Pasiutusi meilė“