7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

LRT.lt eteryje – interneto serialas apie Z kartą „Bloga mergaitė“

LRT inf.
Nr. 15 (1294), 2019-04-12
Kinas Anonsai
Kadras iš serialo „Bloga mergaitė“
Kadras iš serialo „Bloga mergaitė“

Ateinantį pirmadienį naujienų portalas LRT.lt pradeda rodyti specialiai šiai interneto platformai skirtą serialą „Bloga mergaitė“, sukurtą populiaraus, ne vieną apdovanojimą pelniusio rašytojos Kristinos Gudonytės romano „Blogos mergaitės dienoraštis“ motyvais. Pirmosios keturios serijos bus parodytos balandžio 15 d., vėliau kiekvieną pirmadienį papildoma dviem naujomis serijomis.

 

Seriale pagrindinės herojės Kotrynos vaidmenį atlieka jaunimo simpatijas užkariavusi atlikėja Paula Valentaitė, ne kartą užėmusi aukštas vietas „Eurovizijos“ nacionalinėje atrankoje. Neringą Varnelytę matysime vaidinančią Kotrynos motiną, Andrius Bialobžeskis atliks Kotrynos tėvo vaidmenį, Larisa Kalpokaitė – Kotrynos močiutės Violos, Adolfina Kunčiūtė – Kotrynos draugės Lauros. Seriale debiutuos Vilniaus gimnazistai.

 

Pasak „Blogą mergaitę“ režisavusio Mykolo Vildžiūno, serialo kūrėjams didžiausias iššūkis buvo dirbti su jaunais neprofesionalais. „Džiaugiuosi, kad jie patikėjo manimi ir sugebėjo integruoti visas gautas pastabas, neužsisklęsti. Buvo smagu dirbti, nes tai buvo ne tik režisavimas, bet ir pedagoginis ugdymas“, – pasakoja režisierius.

 

Vildžiūnas giria Valentaitės debiutą: „Buvo abejonių, kad Paula, būdama žinoma dainininkė, gali pernelyg grožėtis savimi. Nieko panašaus neįvyko. Atvirkščiai – ji puikiai sugebėjo atsiriboti nuo spindinčios, uolios Paulos ir tapti maištinga Kotryna. Vaidindama ji dar ir dvyliktos klasės egzaminams ruošiasi – čia jau uolioji Paula! Dovana buvo turėti ją aikštelėje. Kaip ir jos veidrodinį atspindį seriale – „gerietę“ Kotrynos draugę Laurą, kurią suvaidino Adolfina Kunčiūtė.“

 

Pagrindinė serialo veikėja Kotryna maištauja prieš tėvų ir visuomenės nustatytas normas ir svajoja greičiau užaugti. Kartais ji pati nebesupranta, kas jos gyvenime yra tiesa, o kas melas. Merginos tėvai išsiskyrę, ji pyksta ant tėvo, kad šis sukūrė kitą šeimą ir beveik nebesirūpina savo dukterimi, tačiau kaltę bando išpirkti pinigais. Mergina nerūpi ir į darbus pasinėrusiai mamai, kuri arba palieka ją vieną, arba numeta seneliams. Vieniša Kotryna pyksta ant viso pasaulio ir maištaudama patenka į sudėtingas, gniuždančias, o gal asmenybę ugdančias situacijas. 

 

Iš viso serialą sudaro 32 dalys, kas savaitę pirmadieniais bus įkeliama po dvi naujas serijas.

Žymos:
LRT inf.,
Kadras iš serialo „Bloga mergaitė“
Kadras iš serialo „Bloga mergaitė“