7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

„Scanorama“ tęsiasi jūsų namuose: visą savaitę festivalio filmus galima žiūrėti internetu

„Pasakos“ inf.
Nr. 38 (1275), 2018-11-23
Kinas Anonsai
 Kadras iš László Nemeso filmo  „Saulėlydis“
Kadras iš László Nemeso filmo „Saulėlydis“

Ką tik atsisveikinusi su žiūrovais Vilniuje, „Scanorama“ tęsia kino šventę Kaune, Klaipėdoje, vėliau ir Šiauliuose. Nesuspėjusių pamatyti visų norimų festivalio filmų kino teatre, laukia staigmena – lapkričio 19–25 d. net šeši „Scanoramos“ filmai visiems Lietuvos žiūrovams bus pasiekiami internetu, adresu www.zmonescinema.lt., platformoje „ŽMONĖS Cinema“. 

 

„Labai džiaugiuosi, kad „Scanoramos“ filmai atranda naujų erdvių, kurios žiūrovams suteikia daugiau laisvės rinktis ir filmus žiūrėti legaliai“, – sako „Scanoramos“ įkūrėja ir meno vadovė Gažina Arlickaitė. Projekto „ŽMONĖS Cinema“ vadovė Andrė Balžekienė džiaugiasi, kad festivalis persikėlė ir į interneto erdvę, nes tai suteiks galimybę kinu mėgautis žmonėms, kurių miestus „Scanorama“ aplenkia. „Tikime, kad kokybiškas kinas turi būti legaliai prieinamas visoje Lietuvoje. Bendradarbiaudami su „Scanorama“ galime pasiūlyti aukštos meninės vertės filmus“, – sako  A. Balžekienė.

 

Festivalio gerbėjai internete ras programos „Naujienos iš Šiaurės“ filmų. Vienas jų – realybės dvilypumą atskleidžiantis danų režisieriaus Gustavo Möllerio trileris „Kaltė“. Ne mažiau įspūdinga ir vienos moters kova su Islandijos kraštovaizdį griaunančia pramone Benedikto Erlingssono filme „Kariaujanti moteris“. Norvegų režisierės Tuvos Novotny filmas „Akloji zona“ parodys, kaip netikėtai aukštyn kojomis gali apvirsti beveik tobulos šeimos gyvenimas. Christian Lo filmas „Pašėlusios gastrolės“ kvies įsijausti į roko žvaigždžių arba bent jau  norinčių tokiomis tapti gyvenimą.

 

Bus ir Vakarų bei Vidurio Europos filmų. László Nemeso „Saulėlydis“ nukels žiūrovus į 1913-ųjų Budapeštą, kuriame juntama belle epoque pamažu keičia visuotinis saulėlydis ir pamirštama žmogiškumo sąvoka. Dokumentiniame Margarethe von Trotta bei Felixo Moellerio filme „Ingmaro Bergmano beieškant“ prisiminimais apie didįjį režisierių dalijasi garsūs aktoriai bei kūrėjai.

 

 Kadras iš László Nemeso filmo  „Saulėlydis“
Kadras iš László Nemeso filmo „Saulėlydis“