7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Kino naujienos trumpai

Pagal užsienio žiniasklaidą
Nr. 23 (1260), 2018-06-08
Kinas
Benedict Cumberbatch
Benedict Cumberbatch

Benedictas Cumberbatchas vaidins politiniame trileryje

Benedictas Cumberbatchas vaidins politiniame trileryje „Brexit“. Jo personažas –  realus žmogus: tai britus įtikinėjančios išeiti iš ES kampanijos galva ir strategas Dominicas Cummingsas. Filmas turi atsakyti į klausimą, kaip Cummingsui pavyko įgyvendinti kampaniją „Leave“. Dabar Cummingso sąsajas su politikais tiria valdžia, o rinkimų komisija tikrina, ar euroskeptikai nepažeidė rinkimų kampanijos finansavimo įstatymų. Beje, pernai Cummingsas pakeitė nuomonę ir pareiškė, kad Didžiosios Britanijos išėjimas iš Europos Sąjungos gali būti klaida. Įdomu, kad Cumberbatchas asmeniškai įkalbinėjo britus likti. Aktorius kartu su kitais 250 garsenybių (tarp jų ir Keira Knightley, Jude’as Law, Kristin Scott Thomas, Vivienne Westwood ir Johnas le Carré) pasirašė atvirą laišką, kuriame perspėjama, kad išėjimas iš ES pavers Didžiąją Britaniją autsaidere ir sunaikins britų kūrybos pramonę. „Brexit“ – televizijos filmas, jis kuriamas „Channel 4“, režisierius Toby Haynesas, su kuriuo Cumberbatchas susitiko filmuojant vieną iš „Šerloko“ serijų.

 

Taika Waititi kuria antikarinę satyrą

Naujosios Zelandijos režisierius Taika Waititi („Toras. Pasaulių pabaiga“) pradėjo filmuoti antikarinę satyrą „Triušis Džodžo“ („Jojo Rabbit“), kuria tikisi išjuokti nacius, įsiutinti rasistus ir įžeisti Hitlerį. Waititi ne tik yra filmo režisierius bei scenaristas – jis ir vaidins Hitlerį.

 

Šis filmas – laisva Christinos Leuner romano „Caging Skies“ ekranizacija. Nukeliančiame į Antrojo pasaulinio karo laikų Vokietiją romane pasakojama apie berniuką, kuris su džiaugsmu tapo Hitlerjugendo nariu, o vėliau sužinojo, kad jo tėvai namuose slepia žydę. Waititi pakeitė siužetą, bet išsaugojo romano dvasią. Jo filmo veikėjas bus keistas dešimtmetis berniukas vokietis, kurį augina vieniša mama. Jis neteko tėvo ir bando rasti vietą Antrojo pasaulinio karo išsekintame pasaulyje. Vienintelis berniuko draugas yra įsivaizduojamas Hitleris, užėmęs prarasto tėvo vietą. Tačiau naivus berniuko patriotizmas patirs išbandymą, kai jis sutiks merginą, kuri pakeis jo požiūrį į pasaulį ir privers susikauti su didžiausiomis baimėmis. Pagrindinį veikėją vaidina Romanas Griffinas Davisas, merginą – Thomasin McKenzie, motiną – Scarlett Johansson, filme taip pat vaidina Samas Rockwellas ir Rebel Wilson. Filmavimas vyksta Prahoje ir jos apylinkėse. Premjera numatoma kitų metų pradžioje.

 

Robertas Pattinsonas bus Prancūzijos sosto paveldėtojas

Robertas Pattinsonas prisijungė prie Davido Michaud filmo „Karalius“ („The King“) aktorių Joelio Edgertono, Beno Mendelsohno, Seano Harriso, Tomo Glynn-Carney, Tomasin Harcourt McKenzie ir Lily-Rose Depp. Jis vadins Prancūzijos sosto paveldėtoją filme pagal Williamo Shakespeare’o dramas „Henrikas IV“ ir „Henrrikas V“. Veiksmas rutuliojasi 1413–1422 m., kai Henrikas V po tėvo mirties ėmė valdyti šalį. Filmas kuriamas „Netflix“ užsakymu. Pagrindinį vaidmenį kuria Timothee Chalametas.

 

Brianas De Palma nori kurti filmą apie Weinsteino bylą

Būdamas Paryžiuje, kur pristatė savo pirmąjį romaną „Ar gyvatės būtinos?“ („Les serpents sont-ils nécessaires ?“), amerikiečių režisierius Brianas De Palma prasitarė, kad kartu su Susan Lehman rašo Harvey Weinsteino byla paremtą scenarijų. De Palma sako, kad jo siaubo filmo herojaus pavardė nebus Weinsteinas, jis pasakos apie prievartautoją, filmo veikėjai bus susiję su kino pramone. Pasak režisieriaus, jam teko stebėti daugybę garsių aktorių, kurie išnaudojo savo partneres ir asistentes.

 

Zackas Snyderis ekranizuos Ayn Rand romaną

Zackas Snyderis pranešė, kad naujas jo projektas – 1943 m. parašyto Ayn Rand romano „Šaltinis“ („The Fountainhead“) ekranizacija. Romano veikėjas yra Hovardas Rorkas – naujosios architektūros kūrėjas ir save įsimylėjęs egoistas. Tačiau jo avangardinių namų idėjos visuomenė nepriima, užsakovai nori tradicinių sprendimų. Tada Rorkas pradeda sąmoningai griauti savo karjerą, atsisakydamas bet kokių kompromisų ir su visais kovodamas. Pirmąkart romaną ekranizavo Kingas Vidoras 1949 m. Tada scenarijų parašė pati Rand. Pagrindinius vaidmenis filme sukūrė Gary Cooperis ir Patricia Neal.

 

Parengė Ž. P.

Benedict Cumberbatch
Benedict Cumberbatch
Taika Waititi
Taika Waititi
Robert Pattinson
Robert Pattinson
Brian De Palma
Brian De Palma
Gary Cooperis ir Patricia Neal filme „Šaltinis“
Gary Cooperis ir Patricia Neal filme „Šaltinis“