7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Kino naujienos trumpai

Pagal užsienio žiniasklaidą

Nr. 18 (1255), 2018-05-04
Kinas Trumpai
Kadras iš filmo „Apnuogintoji“
Kadras iš filmo „Apnuogintoji“

Bus „Tylos zonos“ tęsinys

Studija „Paramount“ paskelbė, kad bus kuriamas Johno Krasinskio filmo „Tylos zona“ tęsinys. Kol kas dar tik prasidėjo scenarijaus rašymas ir studija negali pasakyti, ar tęsinį kurs Krasinskis, ar filme vaidins „Tylos zonos“ aktoriai. Filmas tapo viena didžiausių platinimo staigmenų: „Tylos zonos“ biudžetas buvo 17 milijonų dolerių, planuotas 20–30 milijonų pelnas, tačiau jis jau viršijo 200 milijonų dolerių.


Weinsteino seksualinio priekabiavimo tyrimas taps filmu

„The New York Times“ žurnalistų tyrimas, pagarsinęs faktus apie nederamą kino prodiuserio Harvey Weinsteino elgesį su moterimis ir neseniai apdovanotas Pulitzerio premija, netrukus taps vaidybiniu filmu. Prodiuseriai, tarp kurių ir Bradas Pittas, planuoja, kad filmas bus panašus į „Sensaciją“ („Spotlight“) – pasakojimą apie tai, kaip Čikagos žurnalistai ne vienus metus tyrė katalikų kunigų seksualinio išnaudimo skandalą. Būsimo filmo veikėjos bus žurnalistės Jodi Kantor ir Megan Twohey, kurios kartu su Rebecca Corbett atskleidė Weinsteino seksualinės prievartos faktus, o jų tyrimas atvedė prie vieno galingiausių Holivudo prodiuserių žlugimo. Kol kas dar nežinomi nei būsimo filmo kūrėjai, nei aktoriai.

 

Michelis Hazanavicius ėmėsi naujo filmo

Pernykštis Michelio Hazanaviciaus filmas „Manasis Godard’as“ jau rodomas Lietuvos kino teatruose, o režisierius pradėjo filmuoti fantastinę nuotykių komediją „Užmirštas princas“ („Le Prince oublié“). Pagrindinius vaidmenis kuria Omaras Sy, François Damiens’as ir Bérénice Bejo. Filmo veikėjas – vienišas tėvas Džibis, gyvenantis kartu su aštuonerių metų dukrele Sofija. Kiekvieną vakarą jis pasakoja mergaitei istoriją, kad ji užmigtų. Kol Sofija užmiega, jo istorijos atgyja riterių, piratų, drakonų apgyvendintame fantazijų pasaulyje. Šiame pasaulyje Sofija visada yra princesė, kurią reikia išgelbėti, o drąsusis princas yra Džibis. Tačiau po trejų metų, kai Sofija pradeda lankyti koledžą, vaikystė baigiasi – jai nebereikia tėvo pasakų. Džibis supranta, jog turi susitaikyti, kad duktė auga ir tolsta nuo jo, tačiau kaip rasti save pasaulyje, kuriame jam neliko vietos, kaip vėl tapti dukteriai didvyriu?

 

„Victorine“ kino studija vėl bus atidaryta

Nicoje vėl bus atidaryta legendinė „Victorine“ kino studija, kurioje filmus kūrė François Truffaut, Marcelis Carné, Alfredas Hitchcockas, Roger Vadimas ir daugelis kitų režisierių. „Victorine“ buvo įkurta 1919 metais. Čia nufilmuotas geriausias visų laikų prancūzų filmas – Carné „Galiorkos vaikai“, studija „vaidino“ save  nostalgiškame Truffaut filme „Amerikietiška naktis“. Dabar Mažuoju Holivudu praminta studija rengiasi vėl atverti duris. Costa-Gavrasas, Michelis HazanaviciusBertrand’as BonelloClaude’as Lelouchas, Joann SfarSylvie PialatMichèle Laroque ir Thierry Frémaux parėmė Nicos mero Christiano Estrosi iniciatyvą atgaivinti studiją. Renovacijos darbai truks iki 2019-ųjų pradžios. Tada „Victorine“ bus atvira ir kinematografininkams, ir lankytojams.

 

Antonio Banderas ir Penélope Cruz vaidins naujame Pedro Almodóvaro filme

Ispanų režisierius Pedro Almodóvaras liepos pradžioje pradės filmą „Skausmas ir garbė“ („Dolor y Gloria“), kuriame pagrindinai vaidmenys patikėti Antonio Banderasui ir Penélope’i Cruz. Pranešama, kad filmo veiksmas rodys 7-ąjį dešimtmetį ir mūsų dienas, jo tema – kino ir teatro kūryba bei menininkų nesugebėjimas atskirti kūrybos ir asmeninio gyvenimo. Pagrindinis veikėjas – kino režisierius, kurio karjera kine jau beveik baigėsi. Jis prisimena senus susitikimus ir pažintis. Pasak Almodóvaro, filmas pasakos apie pirmąją ir antrąją meiles, motinystę ir mirtį bei apie tuštumą, kuri atsiranda, kai nebegali kurti kino.

 

Jubiliejinio Maskvos tarptautinio kino festivalio laureatai

Balandžio 26 d. pasibaigusio 40-ojo Maskvos tarptautinio kino festivalio pagrindiniu prizu „Auksiniu Georgijumi“ apdovanotas jakutų režisieriaus Eduardo Novikovo filmas „Paukštis valdovas“ („Car ptica“). Jo veiksmas nukelia į 4-ojo dešimtmečio Jakutiją, kur pagyvenusi pora priglaudžia išbadėjusį erelį. Švento paukščio pasirodymas namuose – ypatingas įvykis. Filmas sukurtas pagal jakutų rašytojo Vasilijaus Jakovlevo apsakymą. „Paukštis valdovas“ taip pat pelnė FIPRESCI prizą.

Specialųjį žiuri prizą gavo kinų aktorės ir režisierės, dirbančios Kirilo Serebrennikovo vadovaujamame teatre „Gogolcentr“, Yang Ge filmas „Apnuogintoji“ („Niu“). Tai autobiografiškas ir autoironiškas pasakojimas apie merginą iš Kinijos, kuri pasineria į rusų kultūrą, bet jai nepavyksta patirti kūniškų malonumų. Geriausios režisūros prizu apdovanotas rusų režisierius Aleksandras Kottas už filmą „Spitakas“ („Spitak“). Prizą už geriausią moters vaidmenį atsiėmė italė Giovanna Mezzogiorno už vaidmenį filme „Apgaubtas Neapolis“ („Napoli velata“, rež. Ferzan Ozpetek), geriausiu vyro vaidmens atlikėju tapo aktorius iš Naujosios Zelandijos Kieranas Charnockas, suvaidinęs filme „Pasiklydę“ („Stray“, rež. Dustin Fenely).

Geriausiu dokumentiniu filmu žiuri, kuriam vadovavo lietuvių kino dokumentininkas Saulius Beržinis, pripažino vokiečių Hanso Blocko ir Moritzo Riesewiecko filmą „Valytojai“ („The Cleaners“), pasakojantį apie penkis interneto „valytojus“, šalinančius nepageidaujamą informaciją, ir skirtinguose žemynuose gyvenančias jų cenzūros aukas.

 

Pagal užsienio žiniasklaidą parengė Ž. P.

Kadras iš filmo „Apnuogintoji“
Kadras iš filmo „Apnuogintoji“
Michelis Hazanavicius ir Bérénice Bejo
Michelis Hazanavicius ir Bérénice Bejo
Kadras iš filmo „Amerikietiška naktis“
Kadras iš filmo „Amerikietiška naktis“
Antonio Banderas
Antonio Banderas
Kadras iš filmo „Paukštis valdovas“
Kadras iš filmo „Paukštis valdovas“
Kadras iš filmo „Tylos zona“
Kadras iš filmo „Tylos zona“