7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Dokumentiniam filmui „Šaltos ausys“ – dar du apdovanojimai

„Monoklio“ inf.
Nr. 33 (1185), 2016-10-21
Kinas Anonsai
„Šaltos ausys“
„Šaltos ausys“

Režisieriaus Lino Mikutos dokumentinis filmas „Šaltos ausys“ spalio 11–15 d. buvo rodomas Jekateriburge vykusiame atvirame Rusijos dokumentinių filmų festivalyje „Rossija“. Konkursinėje festivalio programoje jis varžėsi su 33 filmais ir pelnė apdovanojimą – Kristina Sereikaitė apdovanota už operatoriaus meistrystę. „Šaltos ausys“ taip pat apdovanotos vienu iš specialiųjų prizų – savo apdovanojimą filmui skyrė tarptautinis kino festivalis „Doker“.

 

Filmo „Šaltos ausys“ tarptautinė premjera įvyko Krokuvos kino festivalyje, kur Kristina Sereikaitė taip pat buvo apdovanota už geriausią operatorės darbą, Argentinos dokumentinių filmų festivalyje filmas laimėjo pagrindinį prizą.

 

Festivalyje „Rossija“ dalyvavo ir filmą „Šaltos ausys“ žiūrovams pristatė režisierius Linas Mikuta. „Baigiamojoje spaudos konferencijoje žiuri, kuriam vadovavo garsus režisierius ir scenaristas Sergejus Ursuliakas, ypač pabrėžė režisieriaus ir operatoriaus bendradarbiavimo svarbą dokumentiniame kine. Kaip tokio bendradarbiavimo pavyzdys buvo išskirtos „Šaltos ausys“. Labai tuo džiaugiuosi“, – sako režisierius.

 

Dokumentinio kino festivalis „Rossija“ – vienas svarbiausių kino renginių Rusijoje. Festivalio laureatais yra tapę garsūs kino dokumentininkai Viktoras Kosakovskis, Pavelas Kostomarovas, Sergejus Loznica, Aleksandras Rastorgujevas. 1997 m. geriausiu pilnametražiu festivalio filmu tapo Janinos Lapinskaitės „Venera su katinu“, 2013 m. Kristina Sereikaitė jau pelnė prizą už geriausią operatoriaus darbą („Dzūkijos jautis“, rež. L. Mikuta), 2014-aisiais specialųjį žiuri diplomą už ryškų meninį užuojautos ir gailestingumo temos atskleidimą pelnė L. Mikutos trumpametražis filmas „Pietūs Lipovkėje“.

 

Studijoje „Monoklis“ sukurtas filmas „Šaltos ausys“ jau atrinktas dalyvauti lapkritį vyksiančių tarptautinių festivalių „Listapad“ (Baltarusija) ir „Camerimage“ (Lenkija) konkursinėse programose.

 

Lietuvoje filmą artimiausiu metu galima bus pamatyti festivalyje „Nepatogus kinas“ spalio 18 d. – Vilniuje, spalio 28 d. – Rokiškyje, lapkričio 3 d. – Varėnoje, lapkričio 4 d. – Panevėžyje. Spalio 27 d. režisierius su žiūrovais susitiks Ukmergės kultūros centre.

„Šaltos ausys“
„Šaltos ausys“