7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Dokumentinio filmo apie KGB Lietuvoje premjera

Platintojų inf.
Nr. 1 (1153), 2016-01-08
Kinas Anonsai
„Aš už tave pakalbėsiu“
„Aš už tave pakalbėsiu“

Šį penktadienį pradedamas rodyti Maxì Dejoie ir Virginijos Vareikytės pilnametražis dokumentinis filmas „Aš už tave pakalbėsiu“ (Italija, Lietuva, 2015).  Tai septynios gyvenimo istorijos. Jos leis geriau pažinti sudėtingą  mūsų istorijos laikotarpį. Kunigas Julius Sasnauskas, rezistentai Algirdas Statkevičius ir Vytautas Urbonas, kolekcininkas Zigfridas Jankauskas, buvęs operatyvinis KGB darbuotojas Danas Arlauskas, buvęs KGB tardytojas Vytautas Urbonas filme dalijasi iki šiol nežinomomis detalėmis ir siūlo prisiminti paskutinį sovietų okupacijos dešimtmetį Lietuvoje.

 

...Jaunas kovotojas už laisvę ir KGB operatyvinis darbuotojas subrendo sovietmečiu. Šiandien jie vertina lemiamą akimirką pasirinktus skirtingus gyvenimo kelius. Disidento žmona, ilgus metus laukusi iš psichiatrinių ligoninių kalėjimo grįžtančio vyro, stengiasi užpildyti jo atmintyje atsivėrusias prarajas. Septynerius metus tremtyje kalėjęs disidentas susitinka su savo buvusiu tardytoju. Viešbutyje Vilniaus centre atsakymų į neatsakytus klausimus ieško kolekcininkas, jis buvo suimtas šioje vietoje ir išvežtas į devynis mėnesius trukusią nežinią.

 

Filmo idėja gimė jaunam italų režisieriui Maxì Dejoie, kuris prieš keletą metų su filmu „Gerberio sindromas“ dalyvavo festivalyje „Kino pavasaris“ ir apsilankė Vilniuje esančiame KGB muziejuje. Čia patirtas emocinis šokas paskatino režisieriaus norą papasakoti apie sovietų režimo įvykdytus žiaurius nusikaltimus. Į bendraautores jis pakvietė Virginiją Vareikytę.

 

Filmo anonsai: https://youtu.be/yKgatXJW3uM; https://youtu.be/xonRGnKkMPI; https://youtu.be/aT2-5lwgT7g.

 

Žymos:
Platintojų inf.,
„Aš už tave pakalbėsiu“
„Aš už tave pakalbėsiu“