7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

„Šeršėliafam“ programoje – Kanų kino festivalį atidaręs filmas

„Pasakos“ inf.
Nr. 37 (1143), 2015-10-23
Kinas Anonsai
„Aukštai pakelta galva“
„Aukštai pakelta galva“

Gruodžio 3–13 d. vyksiantį tarptautinį moterų filmų festivalį „Šeršėliafam“ atidarys prancūzų režisierės, aktorės ir scenaristės Emmanuelle Bercot filmas „Aukštai pakelta galva“ („La tête haute“, 2015), kuris pradėjo ir šių metų Kanų kino festivalį.

 

„Aukštai pakelta galva“ – įtaigi socialinė drama. Jos siužeto pagrindas – pagrindinio filmo veikėjo Malonio kelias nuo šešerių iki aštuoniolikos metų. Nesivaldantis, linkęs į smurtą, jaunos, nuo narkotikų priklausomos motinos augintas Malonis keliauja per teismus ir reabilitacijos centrus. Filmas fiksuoja Prancūzijos nepilnamečių teisingumo sistemą, destruktyviai besielgiantį jaunuolį ir nepailstančių socialinės sistemos darbuotojų pastangas jį išgelbėti.

 

Intensyvius, emociškai įtaigius portretus šiame filme sukūrė Catherine Deneuve, suvaidinusi stoišką teisėją, socialinį patarėją įkūnijęs Benoît Magimelis ir kine sudėtingu vaidmeniu debiutavęs Rodas Paradot.

 

Rašydama filmo scenarijų, Bercot praleido daug laiko nepilnamečių teismuose ir pataisos institucijose. Režisierė sakė, kad buvo priblokšta žmonių, dirbančių su problemiškais jaunuoliais, atsidavimo, tikėjimo ir kantrybės.

 

Kitas filmas, kurį Lietuvos žiūrovai galės pamatyti festivalyje, – debiutinis Marielle Heller „Paauglės dienoraštis“ („Diary of a teenage girl“, 2015). Jame pasakojama penkiolikmetės Minės (Bel Powley), gyvenančios 1976 m. San Fransiske, istorija. Nekaltybę skubanti prarasti paauglė užmezga romaną su savo bohemiškos mamos vaikinu. Tai merginų brandos istorijų stereotipus laužantis filmas, sutartinai giriamas kino kritikų už originalų, nemoralizuojantį žvilgsnį, energiją, autentiškumą ir humorą.

 

Nuo spalio 19 d. galima įsigyti „Šeršėliafam“ festivalio abonementus kino teatro „Pasaka“ kasoje. Paskelbus festivalio filmų programą, 16 eurų kainuojantį abonementą bus galima iškeisti į penkis pasirinktus bilietus.

 

Devintą kartą organizuojamas „Šeršėliafam“ pristato moterų režisierių kūrybą ir kreipia dėmesį į moterų padėtį bei iššūkius visuomenėje. Festivalio filmai bus rodomi ne tik Vilniuje, bet ir Kaune, Panevėžyje, Mažeikiuose, Gargžduose, Varėnoje bei Šiauliuose.

„Aukštai pakelta galva“
„Aukštai pakelta galva“
„Aukštai pakelta galva“
„Aukštai pakelta galva“