7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Filme – Lietuvos pasiruošimas gynybai

 

„In Script“ inf.
Nr. 31 (1137), 2015-09-11
Kinas Anonsai
Kadras iš filmo „Siena: tarp Rytų ir Vakarų“
Kadras iš filmo „Siena: tarp Rytų ir Vakarų“

Agresyvėjanti Rusijos politika ir Lietuvos karinės gynybos stiprinimas įkvėpė imtis naujų darbų: lietuvių režisierė, žurnalistė Neringa Medutytė kuria dokumentinį filmą apie tai, kokį poveikį besikeičiantis politinis klimatas daro Lietuvai.

 

„Tai bus pasakojimas apie šiandieninę Lietuvą, apie žmones, kurie nusprendė ginti šalį. Lietuva dabar išgyvena ypatingą laikotarpį. Tačiau šis filmas bus ne apie karą, o apie žmones, kurie kiekvieną dieną skiria tam, kad šalis būtų saugi“, – sako kuriamo dokumentinio filmo „Siena: tarp Rytų ir Vakarų“ režisierė.

 

Aktuali filmo tema subūrė tarptautinę komandą. Režisierei Medutytei talkina prodiuseris Jamesas Roganas – kompanijos „Rogan Productions“ (Londonas) vadovas, britai yra ir garso operatorius Mattas Forresteris bei operatorius Sebastianas Cortas, su jais dirba lietuvių kompanijos „In Script“ prodiuseris Lukas Trimonis.

 

„Filme kalbama apie universalius dalykus – laisvę, patriotiškumą. Apie tai, kas dabar aktualu ne tik Europai, bet ir visam pasauliui“, – sako prodiuseris.

 

Ne pirmą kartą mūsų šalyje filmuojantis Cortas sako, kad šį kartą Lietuvą nori pavaizduoti itin meniškai, todėl pasirinko kino kamerą „Arri Alexa“, kuria filmuojami vaidybiniai filmai. Planuojamos dvi filmo „Siena: tarp Rytų ir Vakarų“ versijos – viena bus skirta kino teatrams, kita – televizijai. Premjera numatoma 2016 metais.

 

Kadras iš filmo „Siena: tarp Rytų ir Vakarų“
Kadras iš filmo „Siena: tarp Rytų ir Vakarų“