7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Ekranuose – trečioji „Meilės miestų“ ciklo dalis

 

„Pasakos“ inf.
Nr. 45 (1106), 2014-12-19
Kinas Anonsai
„Rio, aš tave myliu“
„Rio, aš tave myliu“

Nuo gruodžio 19 d. kino teatruose pasirodysiantis filmas „Rio, aš tave myliu“ („Rio, Eu Te Amo“, 2014) – tai komedija, susidedanti iš 11 trumpų ir dinamiškų istorijų apie meilę – jos atradimą, praradimą, išsaugojimą ir nesibaigiančią kovą dėl jos.

 

„Rio, aš tave myliu“ – Brazilijoje sukurta visame pasaulyje pamėgto ciklo „Meilės miestai“ trečioji dalis. Prieš tai garsūs režisieriai kūrė meilės prisipažinimus Paryžiui ir Niujorkui. „Rio, aš tave myliu“ juostos herojai pasakoja skirtingas ir originalias meilės istorijas, nutikusias viename iš egzotiškiausių pasaulio didmiesčių – Rio de Žaneire. Filmas žiūrovą nukels į skirtingus didmiesčio kampelius, supažindins su braziliška kultūra, žmonėmis, jų vertybėmis ir gyvenimo būdu. Filmo kūrėjai suteikia galimybę žiūrovams pasivaikščioti po tikrąjį, egzotiškąjį ir emocionalų Rio.

 

Šiam kino projektui susibūrė 10 režisierių iš viso pasaulio: Paolo Sorrentino („Didis grožis“), Fernando Meirellesas („Dievo miestas“), Carlosas Saldanha („Rio“), Im Sang-soo („Namų šeimininkė“), Stephanas Elliottas („Lengvabūdė marti“), Guillermas Arriaga („Babelis“), Nadine Labaki („Karamelė“), José Padilha („Elitinis būrys“), Andrucha Waddingtonas („Smėlio namai“) ir Johnas Turturro („Žigolo“).

„Tai puikus tarptautinis projektas, kuris leidžia susivienyti skirtingų šalių ir tautų žvaigždėms dėl bendro tikslo – meilės vienas kitam ir meilės Rio de Žaneirui“, – teigia kino prodiuseris Leonardas M Barosas. „Kiekvienas režisierius turi laisvę kurti, todėl kai 10 laisvų menininkų susiburia į vieną vietą, dirbti pasidaro labai įdomu ir naudinga. Tai galimybė tobulėti, mokytis iš patyrusių ir įvertintų asmenybių“, – savo patirtimi filmuojant filmą dalinosi prodiuseris Joshua Skurla.

 

Filme vaidina Harvey’is Keitelis, Johnas Turturro, Nadine Labaki („Karamelė“), Rodrigo Santoro, Ryanas Kwantenas, Vanessa Paradis, Vincent’as Casselis, Jasonas Isaacsas, Emily Mortimer.

Daugiau informacijos apie filmo kūrybinį procesą:

 

https://www.youtube.com/watch?v=AiibTJBMU5g

 

Filmo anonsas:

https://www.youtube.com/watch?v=SgF-aWExQc8

 

„Rio, aš tave myliu“
„Rio, aš tave myliu“