7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Kino teatras „Pasaka“ ruošiasi naujam edukacijos sezonui

 

„Pasakos“ inf.
Nr. 36 (1097), 2014-10-17
Kinas Anonsai

Lapkričio 4 d. kino teatras „Pasaka“ pradės naują kino edukacijos sezoną. Žiūrovai kviečiami dalyvauti trijose programose.

 

Antradieniais į kino kursus „Cinetaste“ pakvies kino mėgėjas Justinas Dadonas. Kino kursuose bus nagrinėjama dešimt kino elementų, siekiama atrasti kažką naujo kiekviename filme, suprasti, kas jį padaro gerą ar blogą, kaip kiekviena smulkmena ekrane gali pasakoti istoriją.

 

Trečiadieniais į kino teatrą „Pasaka“ grįš animatorius Meinardas Valkevičius ir animacijos seminaras „Sukurk savo animacinį filmą!“. Seminare vyks praktiniai užsiėmimai, bus susipažindinama su animacijos istorija. „Ar nesinorėtų sužinoti ir pamatyti, kaip atrodė pirmasis animacinis filmas? Kaip formavosi animacija ir kokia ji yra dabar? Kokios tendencijos ir kokia animacija bus rytoj?“, – klausia seminaro vadovas. Į juos kviečiami įvairaus amžiaus dalyviai, pradedantieji ir pažengę.

 

„Kino vakarai su Izolda“ – tradiciniais tapę susitikimai, skirti neabejingiems geram kinui. Šį rudenį, ketvirtadieniais, kino teatras „Pasaka“ kviečia į šiek tiek kitokius vakarus su kino kritike Izolda Keidošiūte. „Anksčiau šiuose susitikimuose bendravome su skirtingų sričių profesionalais ir, atrodo, visas temas aptarėme: garsiausius XX amžiaus režisierius, Holivudą, aktoriaus profesiją, erotiką, ir tai, kokį kiną mėgo kiekvienas mūsų susitikimų svečias. Pagalvojome, kad jau laikas rodyti ne ištraukas, o filmus ir po seanso pakviesti žiūrovus diskusijai – pasikalbėti su filmo autoriais, jeigu yra galimybė. Sieksime, kad vyktų diskusija. Nesvarbu, kad tai autoritetas, bet jei jūs galvojate kitaip, tai prašom, sakykite. Man atrodo, tai abipusiai visiems naudingas projektas“, – teigia Izolda Keidošiūtė.

 

„Kino vakarai su Izolda“ pasiūlys senus, primirštus ir naujus filmus. Programa pradedama Igno Jonyno filmu „Lošėjas“.

Kino edukacinė programa prasideda nuo lapkričio 4 d. Vilniuje, kino teatre „Pasaka“. Programą remia Lietuvos kultūros taryba.

 

Daugiau informacijos www.kinopasaka.lt.