7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Trumpametražių filmų kūrėjai kviečiami teikti idėjas

 

„Lithuanian Shorts“ inf.
Nr. 28 (1089), 2014-07-18
Kinas Anonsai

Spalį devintą kartą rengiamas tarptautinis trumpų filmų festivalis „Vilniaus kino šortai“ kviečia Lietuvos, Latvijos ir Estijos kino kūrėjus į antrą kartą vyksiantį trumpametražių filmų projektų pristatymo renginį „Baltic Pitching Forum 2014“. Jame Baltijos šalių kūrėjai pristatys filmų sumanymus, kuriais sieks sudominti Europos televizijų, festivalių, kino platinimo kompanijų atstovus. Forumas vyks spalio 10–11 d. Vilniuje.

 

Iki rugsėjo 5 d. kūrėjai gali teikti paraiškas į „Baltic Pitching Forum 2014“. Iš gautų paraiškų forumo komisija atrinks po tris geriausius Lietuvos, Latvijos ir Estijos kūrėjų trumpų vaidybinių filmų projektus, skirtus tarptautinei auditorijai. Svarbus atrankos kriterijus – režisierius turi būti sukūręs bent vieną ne ilgesnį kaip 30 min. filmą. Į Vilnių bus pakviesti atrinktų kino projektų prodiuseriai ir režisieriai.

 

Praėjusių metų renginio patirtis parodė, kad toks forumas ypač svarbus, siekiant atkreipti dėmesį į Baltijos šalių kūrėjus bei atskleisti jų kūrybinį potencialą. Šis renginys – ne tik unikali galimybė susipažinti su Europos kino profesionalais, bet ir sužinoti, kaip teisingai ir sėkmingai pristatyti projektą, būti įvertintiems geriausių savo srities specialistų.

 

„Baltic Pitching Forum 2014“ vyks dvi dienas: pirmoji skirta teorijai, antroji – praktikai. Pirmą dieną (ją rengia „Kūrybiškos Europos“ biuro Lietuvoje MEDIA skyrius) bus mokoma, kaip aiškiai pristatyti filmo projektą, sudominti potencialų filmo platintoją ar investuotoją, pristatyti filmo idėją tarptautinei auditorijai.

 

Antrą forumo dieną projektai bus pristatomi tarptautinei septynių narių komisijai. Projektų idėjas vertins Europos kino institucijų ir organizacijų atstovai – Tarptautinio Klermono-Ferano trumpų filmų festivalio kino industrijos renginio „Euro Connection“ direktorius Laurent’as Crouzeix, Tarptautinio Tamperės kino festivalio direktorius Jukka-Pekka Laakso, internetinės televizijos „Eurochannel TV“ programos vadovė Marine Begue, trumpametražių filmų žurnalo „World of Shorts“ vadovas Danielis Deakas. Projektų pristatymų klausysis ir Belgijos, Latvijos, Lenkijos ir D. Britanijos kino profesionalai.

 

Geriausiu išrinktas projektas laimės kvietimą į kitąmet vyksiančio Klermono-Ferano festivalio (Prancūzija) forumą „Euro Connection“.

 

Kino projektų pristatymo forumą „Lithuanian shorts“ rengia kartu su partneriais iš Baltijos šalių – Tarptautiniu Rygos kino festivaliu „2ANNAS“, Talino trumpų filmų festivaliu „Sleepwalkers“ bei lietuvių scenarijaus vystymo kompanija „In Script“.

 

Šiemet „Vilniaus kino šortai“ vyks spalio 9–12 d., „Baltic Pitching Forum 2014“ – spalio 10–11 d.