7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Lietuviški trumpametražiai filmai tarptautinių festivalių konkurse

 

„Lithuanian Shorts“ inf.
Nr. 21 (1082), 2014-05-30
Kinas Anonsai
„Šuns dienos“
„Šuns dienos“
Į 16 kartą rengiamo Tel Avivo trumpametražių filmų festivalio tarptautinę konkursinę programą atrinktas lietuviškas trumpametražis vaidybinis filmas – Ievos Veiverytės „Šuns dienos“. Gegužės 31 – birželio 7 d. vyksiantis Tel Avivo trumpametražių filmų festivalis – ne tik vienas seniausių, bet ir vienas iš svarbiausių šiame regione. Jo konkursinė programa šiemet pristato per penkiasdešimt naujausių trumpų filmų iš viso pasaulio. Festivalio dalyviams režisūrinio meistriškumo paskaitas skaitys garsūs kino kūrėjai broliai Jeanas Pierre’as ir Lucas Dardenne’ai, Leos Caraxas, Otaras Joselianis. Filmas „Šuns dienos“ Tel Avivo sinematekoje bus rodomas birželio 5 d. Festivalio svečiams jį pristatys režisierė Ieva Veiverytė ir prodiuserė Marija Razgutė.
 
„Šuns dienos“ – trumpa istorija apie penkiasdešimtmetę Dalią, vis dar gyvenančią kartu su valdinga motina. Kai mama paguldoma į ligoninę tyrimams, Dalia namuose lieka viena. Spontaniškas moters sumanymas paleisti jų kiemsargį šunį palakstyti baigiasi nelaime – gyvūną partrenkia automobilis. Dalia turi pati palaidoti šunį. Nesavarankiškai moteriai ši užduotis tampa tikru iššūkiu.
 
Trumpametražis dokumentinis Aistės Žegulytės filmas „Tapatumai“ pakviestas dalyvauti Egipte vyksiančiame 17-ajame Tarptautiniame Ismailijos dokumentinių ir animacinių filmų festivalyje. Birželio 3–8 d. rengiamame festivalyje „Tapatumai“ bus pristatyti trumpametražių dokumentinių filmų konkursinėje programoje, kurioje iš viso dalyvauja tik dvylika filmų, atrinktų iš viso pasaulio.
 
Šis dokumentinis filmas – pasvarstymas apie žmogų, jo tapatumą ir grožio paieškas. „Tapatumus“ festivalio svečiams pristatys režisierė Aistė Žegulytė. Tarptautinį Ismailijos dokumentinių ir animacinių filmų festivalį rengia Egipto kino centras. Festivalis šiame regione itin svarbus ir dėl jame vykstančios koprodukcijos platformos, kurioje dalyvauja filmų platintojai, pardavimų agentai ir kitų festivalių programų sudarytojai.

 

„Šuns dienos“
„Šuns dienos“