7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Kino naujienos trumpai

Pagal užsienio žiniasklaidą

7MD
Nr. 17 (1078), 2014-05-02
Kinas Trumpai
Kadras iš Clinto Eastwoodo filmo „Džersio vaikinai“
Kadras iš Clinto Eastwoodo filmo „Džersio vaikinai“
Lucas Bessonas vėl apie ateitį
Prancūzų kino režisierius Lucas Bessonas vėl kuria filmą apie ateitį. „Liusi“ („Lucy“) herojė – jauna moteris, kontrabanda gabenanti kūne įsiūtas pavojingas substancijas. Tačiau organizmas jas atsitiktinai pasisavina, o mergina įgyja ypatingų psichofizinių galių. Filmas turėtų pasirodyti rudenį. Pagrindinį vaidmenį kuria Scarlett Johansson, jai šįkart teko filmuotis Taipėjuje.
 
Matthew McConaughey filmuojasi pas Christopherį Nolaną
Būsimo Christopherio Nolano filmo „Interstellar“ turinys laikomas paslaptyje, tačiau neseniai Las Vegase surengtoje spaudos konferencijoje režisierius paaiškino, kad tai bus mokslinės fantastikos filmas. Filmo herojai – grupė tyrėjų, kurie atranda laiko ir erdvės tunelį, todėl gali pasiekti iki tol žmonijai neprieinamas erdves. Nolanas pakvietė į filmą neseniai „Oskaru“ už vaidmenį filme „Dalaso klubas“ apdovanotą Matthew McConaughey. „Interstellar“ premjera numatyta šių metų lapkritį.
 
François Ozonas sukūrė detektyvinį filmą
Prancūzų režisierius François Ozonas mėgsta žaisti žanrų konvencijomis. „Baseine“ (2003) jis įrodė, kad moka kurti detektyvui būdingą įtampą. Filmo herojė buvo detektyvinių romanų kūrėja, ji turėjo Agathos Christie, Patricios Highsmith, Ruth Rendell bruožų. Pastarosios garsiosios kūrėjos, kurią ekranizavo ir Claude’as Chabrolis, apsakymas tapo Ozono filmo „Nauja draugė“ („Une nouvelle amie“) pagrindu. Jis pasakos apie geros savo draugės mirtį sunkiai išgyvenančią moterį. Netikėtai filmo herojė sužino draugės vyro paslaptį, kuri jai padės iš naujo atrasti gyvenimo skonį. Matyt, tai jau madinga, nes ir Ozonas laiko paslaptyje filmo siužetą, tačiau žinoma, kad pagrindinius vaidmenis kuria Romainas Duris, Raphaelis Personnazas ir Anais Demoustier, o ankstesnis filmo pavadinimas buvo „Aš esu moteris“ („Je suis femme“).
 
Antonas Corbijnas ekranizuoja Johno le Carré romaną
Naujausias olando Antono Corbijno filmas vadinsis „Labai ieškomas žmogus“. Tai – Johno le Carré romano ekranizacija. Jo veiksmas prasideda Hamburge, į kurį atvyksta pusiau rusas, pusiau čečėnas. Piniginėje ant jo kaklo – dokumentai, liudijantys didžiulius turtus. Atvykėliu susidomi net kelios žvalgybos, o jo paslaptį bando įminti teisininkė (Rachel McAdams) ir žlungančio banko valdytojas (Willem Dafoe). Vieną paskutinių vaidmenų šiame filme suvaidino Philipas Seymouras Hoffmanas. Le Carré ne viename pastarųjų metų romane užsiminė apie grėsmę pasauliui keliančias Čečėnijos karo pasekmes, tačiau likdavo nesuprastas. Matyt, dabar, kai pakvipo nauju šaltuoju karu, „Labai ieškomas žmogus“ sulauks didelio atgarsio.
 
Rachel McAdams filmuojasi ir naujame, kol kas neturinčiame pavadinimo Camerono Crowe filme. Ji vaidins seną pagrindinio filmo herojaus – amerikiečių ginklų eksperto – meilę. Bradley Cooperio herojus atvyksta į Havajus stebėti šnipinėjančio palydovo paleidimo. Jam padeda Emmos Stone suvaidinta majorė. McAdams herojė gyvena netoliese. Jis ištekėjusi ir turi vaikų.
 
Clintas Eastwoodas kuria miuziklą
Mažai kas žino, kad Clintas Eastwoodas yra puikus pianistas, tad žinia apie jo į ekraną perkeliamą garsų miuziklą nustebino ne vieną amerikiečių aktoriaus ir režisieriaus gerbėją. Tačiau jo „Džersio vaikinai“ („Jersey Boys“) sujungs klasikinį žanrą su paradokumentiniu stiliumi. Filmas pasakoja apie keturis vaikinus iš darbininkų rajono, kurie 7-ajame dešimtmetyje išgarsėjo kaip grupė „The Four Seasons“. Eastwoodas atsisakė žvaigždžių, jo filme vaidina Brodvėjaus aktoriai. Beje, prieš gerus dešimt metų būtent Brodvėjuje šis miuziklas buvo labai populiarus.
 
Parengė Ž. P.

 

Kadras iš Clinto Eastwoodo filmo „Džersio vaikinai“
Kadras iš Clinto Eastwoodo filmo „Džersio vaikinai“
Kadras iš Antono Corbijno filmo „Labai ieškomas žmogus“
Kadras iš Antono Corbijno filmo „Labai ieškomas žmogus“
Kadras iš Luco Bessono filmo „Liusi“
Kadras iš Luco Bessono filmo „Liusi“
Matthew McConaughey
Matthew McConaughey
Romain Duris
Romain Duris