7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Kino naujienos trumpai

Pagal užsienio žiniasklaidą

7MD
Nr. 14 (1075), 2014-04-11
Kinas Trumpai
Robin Wright
Robin Wright

Animacinis „Mažasis princas“

„Paramount Pictures“ rudenį išleis į ekranus animacinę 3D formatu sukurtą Antoine’o de Saint-Exupéry knygos „Mažasis princas“ ekranizaciją. Jos režisierius Markas Osborne’as. Filmą įgarsino Jamesas Franco, Marion Cotillard, Rachel McAdams ir Jeffas Bridgesas. Prancūzijoje filmo premjera numatyta spalio 7-ąją.
 
Spaudos pranešimuose pabrėžiama, kad tai – pirmoji visame pasaulyje populiarios knygos ekranizacija. Iš tikrųjų pirmieji „Mažąjį princą“ dar 7-ojo dešimtmečio viduryje ekranizavo lietuviai. Gal kuris nors iš gausių Lietuvos kino centro Filmų sklaidos, informacijos ir paveldo skyriaus valdininkų sugalvos, kaip priminti pasauliui, kad pirmoji ekranizacija – 1966 m. Arūno Žebriūno „Mažasis princas“?
 
Joshas Brolinas apie naują Paulo Thomaso Andersono filmą
Neseniai Paulo Thomaso Andersono („Mokytojas“) filme „Įgimta yda“ („Inherent Vice“) baigęs filmuotis Joshas Brolinas airių „The Independent“ pareiškė, kad filmas bus „chaotiškas“, bet „įspūdingas“. Garsus aktorius interviu sakė, kad jis „nesuprato“ filmo. Pasak jo, „Thomaso Pynchono tekstas yra pernelyg šekspyriškas“, patikslino, kad „tai – beprotybė, chaotiška, bet iš tikrųjų įspūdinga“, ir pridūrė, kad filmo kūrėjai nutolo nuo knygos, tikėdamiesi, kad tai pasiteisins.
 
Vienas didžiųjų šiuolaikinių amerikiečių rašytojų Thomasas Pynchonas knygą „Įgimta yda“ parašė 2009 metais. Filmo anonse rašoma, kad veiksmas vyksta 7-ojo dešimtmečio pabaigos Los Andžele. Pagrindinis filmo herojus yra detektyvas, kuris itin žavisi marihuana. Lario ieško buvusi draugė, bet greitai moteris dingsta kartu su nauju turtingu gerbėju. Laris pradeda tirti jos bylą. Filmo premjera numatoma šių metų gruodį. „Įgimtoje ydoje“ taip pat vaidina Reese Witherspoon, Jena Malone, Joaquinas Phoenixas, Owenas Wilsonas, Benicio Del Toro.
 
Isabelle Huppert herojė augina galvijus
Marco Fitoussi komedijoje „La Ritournelle“ Isabelle Huppert vaidina Brižitą, Ksavjė (Jean-Pierre Darroussin) žmoną, su kuriuo kartu augina galvijus. Kai vaikai palieka šeimos ūkį, pora užsidaro kasdienio darbo rutinoje. Iš jos išjudina kaimynystėje jaunų paryžiečių rengiama šventė. 25-erių Stanas (Pio Marmai) pažadina Brižitos norą gyventi. Troškimas jį vėl pamatyti atveda moterį į Paryžių.
 
Samas Worthingtonas ir Robin Wright „Evereste“
Samas Worthingtonas ir Robin Wright prisijungė prie islandų režisieriaus Baltasaro Kormákuro filmo „Everestas“ filmavimo grupės. Jie vaidins kartu su Jasonu Clarke’u, Jake’u Gyllenhaalu, Joshu Brolinu, Emily Watson. Tai bus pasakojimas apie nesėkmingas pastangas pasiekti aukščiausią pasaulyje viršukalnę. Dvi alpinistų ekspedicijos patenka į žiauriausią kalno užkariavimo istorijoje pūgą. Tačiau alpinistų drąsai kyla vis nauji išbandymai ir viltis įgyvendinti viso gyvenimo svajonę užleidžia vietą pastangoms išlikti. Filmas kuriamas Nepale, Italijos „Cinecitta“ ir Anglijos „Pinewood“ paviljonuose. „Universal Pictures“ planuoja „Everesto“ premjerą ateinančių metų rugsėjį.
 
Odesos kino festivalį palaiko svarbiausių kino festivalių atstovai
Tarptautinis Odesos kino festivalis daro viską, kad išgyventų. Jo organizacinis komitetas jau paskelbė, kad šiemet ant garsiųjų laiptų grojant simfoniniam orkestrui bus rodomas Alfredo Hitchcocko filmas „Šantažas“. Palaikantį festivalių judėjimą Ukrainoje laišką pasirašė per 70 pasaulio kino festivalių atstovų. Jie prašo, kad pasaulio kino bendruomenė maksimaliai palaikytų ukrainiečių kino renginius, kad režisieriai, prodiuseriai, pardavimo agentai nemokamai teiktų filmus, o nacionaliniai kino centrai ar institutai apmokėtų savo šalių kinematografininkų kelionės ir filmų persiuntimo išlaidas. Tarp pasirašiusių šį kreipimą yra ir „Scanoramos“, „Kino pavasario“, Kauno tarptautinio kino festivalio rengėjai.
 
Europos kino akademijos apdovanojimų ceremonija 2016 m. vyks Vroclave
Kas dveji metai Europos kino akademijos apdovanojimai teikiami Berlyne, kas dveji – viename iš kitų Europos miestų. Šiemet iškilminga apdovanojimų ceremonija vyks Europos kultūros sostinėje Rygoje (gal ją pagaliau parodys ir kuri nors Lietuvos televizija?). Praėjusią savaitę paskelbta, o balandžio 2 d. ir pasirašytas oficialus susitarimas, kad 2016 metais Europos kino akademijos apdovanojimų ceremonija vyks Vroclave, kuris tais metais taip pat taps Europos kultūros sostine. Beje, šiam miestui teko konkuruoti su Dublinu, Budapeštu, Ciurichu ir Stambulu. Viso renginio kaina – maždaug milijonas eurų.
 
Parengė Ž. P.

 

Robin Wright
Robin Wright
Josh Brolin
Josh Brolin
Isabelle Huppert
Isabelle Huppert
Tarptautinis Odesos kino festivalis
Tarptautinis Odesos kino festivalis