7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Trumpametražio filmo „Žiema“ sėkmė Klermono-Ferano festivalyje

 

„Lithuanian Shorts“ inf.
Nr. 7 (1068), 2014-02-21
Kinas Anonsai
„Žiema“
„Žiema“
Lietuvių operatoriaus Sauliaus Lukoševičiaus nufilmuotas trumpametražis dokumentinis filmas „Žiema“ („Zima“) laimėjo specialų žiuri apdovanojimą prestižiniame 36-ame tarptautiniame trumpametražių filmų festivalyje Klermon-Ferane.
 
„Žiema“ dalyvavo svarbiausio Europoje laikomo trumpametražių filmų festivalio konkursinėje programoje kartu su 75 filmais iš viso pasaulio. Švedų režisieriaus Jenso Assuro, Kanados režisieriaus Denis Côté, šveicarų režisierės Ursula Meier, scenaristės Narjiss Nejjar iš Maroko bei režisierės iš Argentinos Lucíos Puenzo žiuri filmą „Žiema“ apdovanojo specialiuoju prizu.
 
Šis trumpametražis filmas – bendras tarptautinės kino komandos darbas: filmą režisavo Cristina Picchi iš Italijos, garsą kūrė Henri D’Armancourt’as iš Prancūzijos. Filmas kurtas praėjusią žiemą Rusijoje vykusio projekto „Cinetrain“ metu, jo dalyviai iš 14 valstybių filmavo kelionėje traukiniu iš Maskvos iki Baikalo. Tai vizualus metų laiko portretas ir kartu kelionė po Šiaurės Rusiją ir Sibirą. Kelionė po jausmus ir mintis žmonių, kurie turi gyventi atšiauraus klimato zonoje. Realybėje, kur riba tarp gyvenimo itin plona, kur civilizacija nuolat ir kartu varžosi su gamta.
 
Pasak Lukoševičius, filmas jau pelnė du prizus Tarptautiniame Lokarno kino festivalyje – „Pardino d’Argento“ apdovanojimą konkursinėje programoje „Pardi di Domani“ ir „Pianifica“ apdovanojimą, buvo nominuotas Europos kino akademijos apdovanojimui, rodytas Kanadoje, Rusijoje, Nyderlanduose, Belgijoje, Ispanijoje, Serbijoje, Švedijoje vykusiuose festivaliuose.
 
Lietuvoje „Žiemą“ planuojama rodyti „Kino pavasario“ konkursinėje programoje.

 

„Žiema“
„Žiema“