7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Užburiančių filmų savaitė „Kine po žvaigždėmis”

 

„Pasakos“ inf.
Nr. 30 (1044), 2013-07-26
Kinas Anonsai
„Mėnesienos karalystė“
„Mėnesienos karalystė“

 

Liepos 24 – 26 d. projektas „Kinas po žvaigždėmis“ Šiuolaikinio meno centro kiemelyje siūlo pasižiūrėti filmus „Samsara“, „Pi gyvenimas“, „Mėnesienos karalystė“ ir „Populiari mergina“. Trečiadienį (24 d. 22.30) žiūrovų laukia hipnotizuojanti pusantros valandos dokumentinė kelionė po įspūdingiausias planetos vietas su Rono Fricke’s filmu „Samsara“. Pasitelkę naujausias technologijas, „Samsaros“ kūrėjai nukels ne tik į nuostabiausius Žemės kampelius, bet ir į siaubingų katastrofų vietas, šią kelionę papildo išskirtinis muzikinis filmo takelis.
Ketvirtadienį (25d. 22.30) bus rodomas Ango Lee filmas „Pi gyvenimas”. Filmas – populiaraus Yanno Martelio romano ekranizacija. Pagrindinis filmo veikėjas paauglys Pi po to, kai laivas sudūžta, kelis mėnesius dreifuoja vandenyne. Jo išgyvenimo istorija filme ir romane papasakota parabolės forma. Filmų „Kuprotas kalnas“, „Sėlinantis tigras, tūnantis drakonas“ režisierius Angas Lee už „Pi gyvenimą“ buvo apdovanotas keturiais „Oskarais“.
Penktadienį (26 d. 22.30) „Kine po žvaigždėmis“ – Weso Andersono filmas „Mėnesienos karalystė“, atidaręs pernykštį Kanų kino festivalį. ...1965-ųjų vasarą saloje prie Naujosios Anglijos pakrantės du dvylikamečiai pamilsta vienas kitą ir nusprendžia kartu pabėgti. Filmas pasakoja jų gaudynių istoriją. Surinkęs talentingus aktorius Bruce’ą Willisą, Edwardą Nortoną, Billą Murray’ų, Tildą Swinton, Frances McDormand, režisierius leido jiems improvizuoti filmavimo aikštelėje.
 
Šeštadienį (27 d. 22.30) „Kine po žvaigždėmis“ – stilinga Regis Roinsard’o komedija „Populiari mergina“. Filmas atkuria 7-ojo dešimtmečio atmosferą ir pasakoja apie jauną merginą – sekretorę Rozą, kuri gauna darbą su sąlyga, kad dalyvaus mašinininkių konkurse. Pasirinkimas tarp meilės ir karjeros, santuokos ir populiarumo, draugystės ir pareigos filme susipina į vieną intriguojančią istoriją.
Pagrindinius vaidmenis filme sukūrė populiarūs prancūzų aktoriai Romainas Duris, Berenice Bejo ir jaunoji Deborah François.

 

„Mėnesienos karalystė“
„Mėnesienos karalystė“
„Samsara“
„Samsara“
„Pi gyvenimas“
„Pi gyvenimas“