7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Seansuose po atviru dangumi – Europos kino žvaigždės

 

„Pasakos“ inf.
Nr. 28 (1042), 2013-07-12
Kinas Anonsai
„Kino odisėja“ II dalis
„Kino odisėja“ II dalis

 

Įsibėgėjus vasarai, projektas „Kinas po žvaigždėmis“ visus kino gerbėjus kviečia į Šiuolaikinio meno centro kiemelį, kur nuo trečiadienio iki šeštadienio 22.30 bus rodomi pasaulyje įvertinti praėjusių metų Europos kino režisierių filmai „Medžioklė“, „Karališkas romanas“, „Tabu“ ir dokumentinės kino istorijos „Kino odisėja“ antroji dalis.
 
Europos kino savaitę pradės drama „Medžioklė“, kurios režisierius Thomas Vinterbergas – žymus danų kino ir teatro režisierius, vienas „Dogmos 95“ judėjimo iniciatorių. Naujausias režisieriaus filmas „Medžioklė“ pernykščiame Kanų kino festivalyje pelnė apdovanojimą aktoriui Madsui Mikkelsenui už geriausią vyro vaidmenį. „Medžioklė“ pasakoja apie keturiasdešimtmetį Luką, bandantį atsigauti po sunkių skyrybų. Jis turi naują darbą vaikų darželyje, naują merginą, daug draugų ir bando pataisyti santykius su paaugliu sūnumi. Tačiau vieną dieną viskas ima griūti. Nedidelėje bendruomenėje it virusas ima plisti gandai apie pedofiliją, ir Lukui tenka vėl kovoti už savo gyvenimą ir orumą. Tai subtili, bet psichologiškai įtempta drama apie šiuolaikinę raganų medžioklę, apie žodžio galią formuoti ir keisti tapatybę. Filmo seansas – šiandien, liepos 10-ą.
 
Ketvirtadienio (liepos 11 d.) vakarą visi, neabejingi istorinėms dramoms, kviečiami praleisti vakarą su filmu „Karališkas romanas“ (rež. Nikolaj Arcel), kurio centre – karaliaus Kristiano VII žmonos Karolinos Matildos ir rūmų gydytojo Strunzės draugystės istorija. Šių dviejų žmonių draugystė ir revoliucinės idėjos išprovokuoja politinį perversmą, kuris pakeitė Daniją amžiams. Berlyno kino festivalyje filmas buvo apdovanotas „Sidabriniais lokiais“ geriausiam aktoriui ir už geriausią scenarijų.
 
Penktadienį (liepos 12 d. ) Europos kino gerbėjai turės galimybę pasinerti į melancholišką meilės ir nusikaltimo istoriją. Už meninį novatoriškumą Tarptautiniame Berlyno kino festivalyje apdovanoto filmo „Tabu“ režisierius portugalas Miguelis Gomesas išsiskiria drąsiu požiūriu į kino istoriją, mėgsta netradicinį pasakojimo būdą.
 
Savaitę užbaigs „Kino odisėja, II dalis“, pasakojanti apie nebylaus kino eros pabaigą. Tai antroji kino kritiko Marko Cousinso pasakojimo dalis, kuri remiasi gausiais fragmentais iš filmų, interviu su legendiniais režisieriais ir vietų, kuriose buvo nufilmuoti ryškiausi kino darbai, tyrimais.

 

„Kino odisėja“ II dalis
„Kino odisėja“ II dalis