7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Tarptautinio Kauno kino festivalio retrospektyva

 

„Balti delnai“
„Balti delnai“

 

Vasara Kaune įsibėgėjo: Tarptautinis Kauno kino festivalis kartu su „Daugirdo amfiteatru“ kviečia įkvėpti gryno kino oro! Liepos 3 – rugpjūčio 28 d. 21.30 kauniečiai ir miesto svečiai trečiadieniais laukiami ant Nemuno krantinės, kur žiūrovams bus pristatyta „Tarptautinio Kauno kino festivalio retrospektyva“. Nuo 2007 m. gyvuojantis Kauno kino festivalis šią vasarą miestiečiams dovanos devynis kino seansus.
 
Tarptautinio Kauno kino festivalio meno vadovė Ilona Jurkonytė apie sumanymą pristatyti festivalyje rodytų filmų retrospektyvą teigia: „Jau septynerius metus darbuojamės, siekdami Kaune sukurti kokybiško kino rodymo, žiūrėjimo ir analizavimo tradicijas. Per šiuos metus Kauno kino festivalyje parodyta išskirtinių filmų iš viso pasaulio. Daug dėmesio skyrėme kinui iš Vidurio, Rytų Europos, taip pat iš Baltijos šalių.“
 
Liepos 3 d. „Tarptautinio Kauno kino festivalio retrospektyva“ prasidės filmu, kuriuo buvo atidarytas pirmasis Kauno kino festivalis 2007-aisiais: „Balti delnai“(rež. Szabolcs Hajdú, 2006 m., Vengrija). Filmas pasakoja gimnasto Dongo gyvenimo istoriją nuo paauglystės iki pedagoginio darbo su jaunesniu, sudėtingo charakterio atletu. Tai filmas ne tik apie neribotą ryžtą ir fizines galimybes siekiant užsibrėžto tikslo, bet ir apie gydančią draugystės galią.
 
Visi kino seansai nemokami, filmai bus rodomi su lietuviškais subtitrais, o įvertinę filmą žiūrovai turės galimybę laimėti akreditaciją į rugsėjo 25 – spalio 6 d. vyksiantį Tarptautinį Kauno kino festivalį.
 
Daugiau informacijos: www.kinofestivalis.lt.

 

„Balti delnai“
„Balti delnai“