7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Ispanijoje – tarptautinė Tomo Smulkio filmo „Rojaus beieškant“ premjera

 

„Monoklio“ inf.
Nr. 24 (1038), 2013-06-14
Kinas Anonsai
Tomas Smulkis
Tomas Smulkis

Šį pirmadienį Ispanijoje prasidėjo 41-asis Tarptautinis Hueskos trumpo metražo filmų festivalis (Huesca Film Festival). Jame rodomi vaidybiniai, animaciniai, eksperimentiniai bei dokumentiniai filmai, vyksta vienas seniausių dokumentinių filmų konkursų pasaulyje. Jo programoje šiemet pristatomas ir lietuvių režisieriaus Tomo Smulkio trumpametražis dokumentinis filmas „Rojaus beieškant“.

 
„Labai džiaugiuosi, kad mano filmas atrinktas į šį gilias tradicijas turintį filmų festivalį Hueskoje. Smagu, kad „Rojaus beieškant“ konkursinėje programoje susitiks su filmais iš viso pasaulio – Kubos, Meksikos, Argentinos, Rusijos ir kitų Europos šalių“,– sako Ispanijoje viešintis režisierius Tomas Smulkis.
 
„Rojaus beieškant“ pasakoja apie režisieriaus siekį susitikti ir dirbti su švedų režisieriumi Roy’umi Anderssonu: „Seniai sekiau, domėjausi Roy’aus kūryba. Dabar pagalvojus, mano ankstesniems darbams Anderssonas turėjo daug įtakos. O ir Švedija dėl sunkiai paaiškinamų priežasčių man tapo artima šalimi. Tad mano svajonė buvo nuvykti ten, susitikti su Roy’umi ir iš arti pamatyti, kaip jis dirba“, – filmo gimimo istoriją pasakoja T. Smulkis.
 
„Rojaus beieškant“ šiemet buvo nominuotas „Sidabrinei gervei“. Huescos festivalis – pirmasis tarptautinis renginys, kuriame dalyvauja dokumentinis trumpametražis filmas „Rojaus beieškant“. Lietuvoje jo premjera įvyko praėjusių metų rugsėjo mėnesį, filmas dalyvavo Vilniaus dokumentinių filmų, Tarptautiniame Kauno kino festivalių programoje, buvo rodytas „Kino pavasaryje“. Dabar filmas rodomas lietuviškų trumpametražių filmų agentūros „Lithuanian Shorts“ specialiojoje programoje, festivalyje „Sidabrinės gervės naktys“.

 

Tomas Smulkis
Tomas Smulkis