7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Kuriama kino edukacijos bazė

 

Lietuvos kino centro inf.
Nr. 23 (1037), 2013-06-07
Kinas Anonsai

 

Lietuvos kino centras, bendradarbiaudamas su VšĮ „Meno avilys“, pradėjo įgyvendinti kino edukacijos programą, skirtą kino edukacijos bazei sukurti ir plėtoti. Ši programa bus tęstinė, o ugdymo bazė nuolat papildoma.
 
„Inicijuodamas šią programą, Lietuvos kino centras siekia supažindinti moksleivius su kinu, kartu lavinti jų vizualinį raštingumą bei kūrybiškumą, ugdyti intelektualią ir kritišką būsimąją kino žiūrovų auditoriją. Filmą svarbu ne tik pažiūrėti, bet ir suprasti. Žinoma, pirmiausia dėmesį skirsime lietuviškiems filmams, sukurtiems per Lietuvos nepriklausomybės laikotarpį“, – sako Lietuvos kino centro direktorius Rolandas Kvietkauskas.
 
Pirmasis šios programos įgyvendinimo etapas – filmų programų sudarymas, duomenų bazės sukūrimas (metodinių medžiagų parengimas), internetinės platformos pritaikymas.
 
Kino edukacijos ugdymo bazės pagrindas – trys filmų programos, skirtos trims amžiaus grupėms. Į kiekvieną filmų programą įtraukti vaidybiniai, dokumentiniai, animaciniai bei trumpametražiai filmai. Kiekvienam į filmų programas įtrauktam filmui bus parengta metodinė medžiaga. Vieno filmo metodinę medžiagą sudarys filmo aprašymas ir analizė, kur bus nurodyta filmo žanro bei stiliaus ypatybės, filmavimo technika, kino kalbos pagrindai, informacija apie filmo kūrėjus, filmo recenzijos, kino terminų žodynėlis, diskusijų temos ir užduotys, pavyzdinis pamokos scenarijus.
 
Kino edukacijos ugdymo bazė bus internetiniame Lietuvos kino centro tinklapyje. Atrinkus filmus bus galima žiūrėti LKC tinklalapyje arba kituose viešai, legaliai ir nemokamai prieinamose platformose (pvz., internetinėse mediatekose ir pan.).
 
„Vystydami kino edukacijos ugdymo bazę sieksime į šį procesą įtraukti kinu besidominčius ir kino edukacija užsiimančius pedagogus, kad jie taip pat galėtų siūlyti į ugdymo bazę įtraukti filmus bei savo parengtą metodinę medžiagą. Numatoma, kad vėliau internetinėje platformoje atsiras ir specialus forumas, kuriame pedagogai galės keistis savo idėjomis bei vertinimais“, – sako Rolandas Kvietkauskas.
 
Planuojama, kad kino edukacijos ugdymo bazė bus parengta ir ja bus galima naudotis nuo spalio mėnesio.