7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

,,Kino pavasaris“ kvies užsienio profesionalus į Kauną

 

Pagal „Kino pavasario“ inf.
Nr. 22 (1036), 2013-05-31
Kinas Anonsai

Šiemet Vilniaus tarptautinis kino festivalis ,,Kino pavasaris“ parodė filmų programą ir Kaune. Čia jis irgi sulaukė rekordinio žiūrovų skaičiaus. „Sumanymas rodyti filmus antrąją festivalio savaitę ir Kaune buvo išties sėkmingas. Palyginus su praėjusias metais, Kaune žiūrovų lankomumas padidėjo net 30 procentų. Ši mus džiuginanti tendencija įrodo augantį kauniečių susidomėjimą kokybišku, profesionaliu ir žiūrovišku kinu“, – sakė festivalio ,,Kino pavasaris“ direktorė Vida Ramaškienė.

 
Ruošdamasi kitų metų ,,Kino pavasariui“ bei artėjančiam festivalio 20-mečio jubiliejui, festivalio komanda užmezgė partnerystę su ,,Kauno kino studija“. Šis bendradarbiavimas sustiprins ne tik festivalio kino bei renginių Kaune programą, kurią planuojama plėsti, atsižvelgiant į vis didėjantį kauniečių domėjimąsi geru kinu. ,,Kino pavasaris“ taip pat skirs daugiau dėmesio Kaunui ir sieks padėti tarptautinės kino industrijos atstovams atrasti Laikinąją sostinę kaip potencialią filmavimo vietą.
 
,,Kaunas gali didžiuotis unikalia architektūra: išskirtiniais pokario, renesanso, gotikos, baroko stiliaus pastatais, bažnyčiomis, fortais, moderniu oro uostu, nepakartojamu senamiesčiu, art deco pastatais, kurie gali tapti puikiomis filmavimo vietomis tarpukario Europos miestų atmosferą savo filmuose siekiantiems parodyti kinematografininkams. Konkurencingos filmavimo išlaidos, Kauno miesto savivaldybės ir gyventojų palaikymas gali sudaryti puikias galimybes tarptautinės kino industrijos profesionalams“, – sako ,,Kauno kino studijos“ direktorius Mantvidas Žalėnas.
 
Kanuose ,,Kino pavasario“ atstovai pristatė ir ,,Kauno kino studijos“ teikiamas paslaugas užsienio kino prodiuseriams. Vėliau apie Laikinosios sostinės kino industrijos galimybes sužinos ir kino profesionalai Berlyno, Venecijos, Lokarno, Karlovi Varų, Transilvanijos, Sarajevo, Bratislavos, Minsko, Varšuvos, Talino kino festivaliuose bei kituose tarptautiniuose kino renginiuose.
 
Dėl ,,Kino pavasario“ tarptautinio bendradarbiavimo,,Kauno kino studija“ jau imasi pirmųjų darbų su filmų kūrėjais iš užsienio. ,,Šiuo metu intensyviai ruošiamės indų režisieriaus Shivajee Chandrabhushano filmavimui. Šio režisieriaus juosta ,,Frozen“ sulaukė sėkmės ir įvertinimo visame pasaulyje, o 2009 m. jį galėjo pamatyti ir ,,Kino pavasario“ žiūrovai. Kūrėjui patiko lietuvių svetingumas, profesionalumas, išskirtinių vietų ir patrauklios kainos derinys – tai ir lėmė jo pasirinkimą pradėti derybas dėl filmavimo darbų Lietuvoje“, – pirmaisiais bendradarbiavimo su ,,Kino pavasariu“ vaisiais džiaugiasi ,,Kauno kino studijos“ direktorius M. Žalėnas.
 
,,Kauno kino studija“ ir festivalis ,,Kino pavasaris“ taip pat planuoja surengti specialią pažintinę išvyką į Kauną kitais metais jau penktą kartą vyksiančios tarptautinės kino industrijos atstovų konferencijos ,,Meeting-Point-Vilnius“ dalyviams.