7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

„Pasaka“ kviečia į susitikimus su lietuvių kino režisieriais

 

Pagal „Pasakos“ inf.
Nr. 14 (1028), 2013-04-05
Kinas Anonsai
Kino vakarai su Izolda
Kino vakarai su Izolda

Kino teatro „Pasaka“ pavasario paskaitų ciklas su kino kritike Izolda Keidošiūte žada prasmingus ir įdomius vakarus, kurie nuo balandžio 3 d. vyks kiekvieną trečiadienį 19 val.

 
Šį pavasarį Izolda Keidošiūtė į susitikimus pakvies lietuvių kino režisierius, jie pasidalins savo mintimis ir įžvalgomis apie jiems didžiausią įtaką padariusias kino asmenybes. Kiekviena paskaita – tai gyva diskusija ne tik apie žymiausiais pasaulio ir Lietuvos kino asmenybes, bet ir Lietuvos ir pasaulio kino situaciją bei perspektyvas.
 
„Kino vakarų su Izolda“ ciklas prasidės susitikimu su vienu ryškiausių ir žinomiausių pasaulyje lietuvių kino režisieriumi, Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatu Šarūnu Bartu. „Istorinio lūžio metu Bartas įkūrė pirmąją Lietuvoje nepriklausomą kino studiją „Kinema“ ir debiutavo dokumentiniu filmu „Praėjusios dienos atminimui“, kuris atkreipė pasaulio dėmesį ir 1990 m. buvo apdovanotas Amsterdamo dokumentinių filmų festivalio prizu. 1991-aisiais baigęs mokslus Maskvoje, ilgainiui Bartas tapo svaria Europos kino figūra. Savita, dažnai filosofine vadinama kino kalba pasižymintys lietuvių režisieriaus filmai ne tik nuolat rodomi didžiausiuose pasaulio kino festivaliuose, bet ir renka apdovanojimus, tarp kurių Berlyno, Venecijos, Turino ir kitų kino festivalių įvertinimai“, – apie režisierių kalbėjo kino kritikas Lukas Brašiškis.
 
„Kino vakaruose su Izolda“ taip pat svečiuosis Gytis Lukšas, Romas Zabarauskas, Giedrė Žickytė, Audrius Stonys, Arūnas Matelis, Emilis Vėlyvis ir kiti lietuvių kino režisieriai. Pasakojimus papildys pačių režisierių parinktos filmų ištraukos iš jiems didžiausią įspūdį palikusių kūrinių.

 

Kino vakarai su Izolda
Kino vakarai su Izolda