7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

„Aurora“ sulaukė pasaulio kino leidinių dėmesio

 

Pagal „Kino pavasario“ inf.
Nr. 13 (1027), 2013-03-29
Kinas Anonsai
„Aurora“
„Aurora“

 

Tarptautinio pripažinimo sulaukusi kino juosta „Aurora“ (užsienyje rodoma kaip „Vanishing Waves“) sėkmingai keliauja po tarptautinius festivalius. Šiomis dienomis filmas rodomas už Atlanto, kur sulaukė didžiųjų kino leidinių dėmesio. Režisierės Kristinos Buožytės kūrinys varžosi ir 18-ojo „Kino pavasario“ konkursinėje programoje „Nauja Europa – nauji vardai“. Tai vienintelis lietuviškas filmas, šiemet pretenduojantis į „Kino pavasario“ statulėlę bei pagrindinį prizą.

Kovo 15 d. „Aurora“ pradėta rodyti Niujorke, senajame Manhatano „Cinema Village“ kino teatre. Filmas sulaukė ir spaudos dėmesio. Prieš Niujorko premjerą apie „Aurorą“ rašė vienas didžiausių pasaulio kino ir pramogų leidinių „Variety“, recenziją išspausdino ir įtakingas JAV kino žurnalas „The Hollywood Reporter“.
 
„Aurora“ – daugybę prizų pernai „Fantastic Fest“ festivalyje susižėrusi juosta – skleidžia bauginančią, haliucinogeninę trauką, išties priverčiančią žiūrovą pasijusti lyg pasinėrus į sapnų būseną. Nenustebkite, jei jūsų susidomėjimas jutimus blokuojančiomis patalpomis staiga išaugs“, – apie Kristinos Buožytės filmą rašo „The Hollywood Reporter“.
 
„Aurora“ dabar keliauja ne tik po didžiuosius JAV miestus, bet ir po užsienio festivalius. Šiemet filmas jau rodytas Triesto, Žerarmero, Stambulo, Briuselio, Belfasto, Bilbao kino festivaliuose, o Dublino festivalyje pelnė geriausio filmo apdovanojimą. „Aurora“ taip pat atrinkta į Brazilijos ir Peru kino festivalių konkursines programas.
 

 

„Aurora“
„Aurora“