7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Lietuvos kino atstovai ruošiasi Berlyno kino festivaliui

 

Pagal Lietuvos kino centro inf.
Nr. 6 (1020), 2013-02-08
Kinas Anonsai
Lietuvos stendas Berlyno kino festivalyje pernai
Lietuvos stendas Berlyno kino festivalyje pernai

Ketvirtadienį prasideda 63-iasis tarptautinis Berlyno kino festivalis, kuriame trečius metus iš eilės bus pristatoma Lietuvos kino pramonė ir naujausi lietuvių filmai. Vasario 7–15 d. festivalio metu vyksiančioje prestižinėje Europos kino mugėje (European Film Market) kino profesionalai iš viso pasaulio laukiami nacionaliniame Lietuvos kino stende.
 

Pirmą kartą lietuvišką kiną viename svarbiausių pasaulio kino festivalių pristatys Lietuvos kino centras (LKC). Pasak jo vadovo Rolando Kvietkausko, dalyvavimas svarbiausiose pasaulio kino mugėse svarbus ne tik mūsų kinui, bet ir šaliai.
 
„Berlyno kino festivalyje viešės įtakingiausi pasaulio kino pramonės atstovai. Tai puiki erdvė ne tik pradėti naudingus tarptautinius bendradarbiavimo projektus, bet ir pristatyti Lietuvą kaip kino gamybai patrauklią šalį. Lietuvą jau atrado kino kūrėjai iš užsienio, jie vertina mūsų šalies profesionalų darbą, platų filmavimo vietų pasirinkimą. Festivalyje pristatysime ir naujausius lietuviškus filmus. Tikimės, kad jais susidomės užsienio kino teatrų, festivalių ir televizijų atstovai“, – teigia R. Kvietkauskas.
 
Stende įrengtuose 3 dideliuose ekranuose bus rodomi naujausių lietuviškų filmų anonsai, galimos filmavimų vietos. Stende taip pat planuojami oficialūs ir neformalūs renginiai, susitikimai su užsienio partneriais. Europos kino mugėje bus parodyti septyni naujausi Lietuvos kūrėjų filmai.
Organizatorių teigimu, praėjusiais metais mugėje dalyvavo apie 8 tūkst. kino profesionalų iš daugiau nei 100 pasaulio šalių, buvo parodyta daugiau nei 700 filmų, iš jų keli šimtai pasaulinių premjerų.
 
Tarptautinis Berlyno kino festivalis – vienas seniausių ir svarbiausių kino renginių Europoje ir pasaulyje, kasmet pritraukiantis tūkstančius žiūrovų ir kino pramonės atstovų. Šiame festivalyje teikiami „Auksinio lokio“ ir „Sidabrinio lokio“ apdovanojimai.
 
Berlyno kino festivalyje kasmet rengiama Europos kino mugė – vienas svarbiausių ir didžiausių tokio pobūdžio renginių pasaulyje. Joje šalys ir kino kompanijos pristato savo gamybą ir paslaugas mugėje bei specialiose filmų peržiūrose, rengia neformalaus pobūdžio susitikimus, priėmimus. Lietuvos kino pristatymą Berlyno kino festivalyje rengia ir finansuoja Lietuvos kino centras ir VšĮ „Versli Lietuva“.
 
Praėjusiais metais nacionaliniame stende dalyvavo 26 Lietuvos kino įmonės bei organizacijos (kino gamybos bendrovės, prodiuseriai, festivalių organizatoriai, filmų platintojai ir kt.). Lietuva nacionalinį kino stendą mugėje pristato nuo 2011 metų.

 

Lietuvos stendas Berlyno kino festivalyje pernai
Lietuvos stendas Berlyno kino festivalyje pernai