7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

„Aurora“ toliau keliauja po pasaulį

 

Pagal „Temoros“ inf.
Nr. 6 (1020), 2013-02-08
Kinas Anonsai
„Aurora“
„Aurora“

Jau beveik mėnesį Lietuvoje rodoma režisierės Kristinos Buožytės meilės drama „Aurora“ nežada sustoti. Vasario 7 d. filmas bus pristatytas Berlyno kino festivalio Europos kino mugėje (European Film Market). Vasarį ir kovą „Aurora“ bus pradėta rodyti JAV – Niujorko, Los Andželo kino salėse, taip pat kino teatruose Čekijoje ir Švedijoje. Numatyta, kad šiemet „Aurora“ iškeliaus ir į dar devynis festivalius, tarp jų – Triesto Italijoje ir Stambulo Turkijoje.
 

„Po anšlago Kanų kino festivalio mugėje, kai net dviejuose seansuose netilpo visi norintys, nors buvo kviečiami tik platintojai, rezultatai geresni negu tikėtasi: filmas parduotas daugeliui šalių, jis dalyvavo daugelyje tarptautinių festivalių, dažniausiai konkursinėse programose. Kanuose rodėme filmą pirmą kartą, jis buvo ką tik baigtas ir nedalyvavęs nė viename festivalyje. Dabar, po tarptautinės sėkmės, kai „Aurora“ pelnė jau 11 apdovanojimų įvairiuose kino festivaliuose visame pasaulyje, svarbu surengti peržiūrą Berlyno kino mugėje ir parduoti filmą dar daugiau šalių“, – teigia filmo prodiuserė Ieva Norvilienė.
 
Filmas pasakoja apie novatorišką mokslinį eksperimentą: tyrėjai stengiasi užfiksuoti ir perduoti informaciją tarp dviejų žmonių smegenų ląstelių jiems vienas kito nepažįstant. Šiame tyrime dalyvaujantis jaunas vyras Lukas (Marius Jampolskis) ir komos ištikta mergina Aurora (Jurga Jutaitė) sąmonės pasaulyje patiria stulbinantį nuotykį. Režisierė Kristina Buožytė sako filmu norėjusi išsiaiškinti aistros ir meilės prigimtį, taip pat kiek žmonių santykiams įtakos turi kūniškasis bendravimas, o galbūt meilei reikia tik fantazijos?
 
„Auroros“ (angliškas filmo pavadinimas „Vanishing Waves“) seansas Europos kino mugėje (EFM) vyks vasario 7 d. 11 val. „CinemaxX“ 19 salėje. Filmo peržiūrą finansuoja UAB „Tremora“ ir pardavimų agentas „Reel Suspects“.

 

„Aurora“
„Aurora“