7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Lietuviškas kino projektas įvertintas Talino kino festivalyje

 

Pagal ERA Film
Nr. 44 (1012), 2012-12-07
Kinas Anonsai
Piniginis prizas „Pabėgimas iš Saulės miesto“ komandos rankose
Piniginis prizas „Pabėgimas iš Saulės miesto“ komandos rankose

Vakar pasibaigusiame Tarptautiniame Talino kino festivalyje „Juodosios naktys“ lietuviškas kino projektas „Pabėgimas iš Saulės miesto“ („Escaping Sunshine“) buvo pripažintas geriausiu. Baltijos šalių kino platintojų ir gamintojų mugėje dalyvavo daugiau nei dvi dešimtys projektų iš Baltijos šalių, Rusijos, Kazachstano, Gruzijos, Islandijos, Lenkijos, Švedijos. Projektą Taline pristačiusi prodiuserė Rasa Miškinytė džiaugėsi, kad juo ankstyvoje vystymo stadijoje jau susidomėjo filmų platintojai ir kino agentai. „Kino profesionalų įvertinimas rodo, kad šis projektas turi potencialą. Tai pirmas nedidelis, bet tvirtas žingsnis į kino sales. Jeigu viskas klostysis pagal dabartinį planą, „Pabėgimo iš Saulės miesto“ filmavimas turėtų prasidėti 2014-aisiais“, – sakė R. Miškinytė.
 

„Pabėgimas iš Saulės miesto“ Taline laimėjo Estijos skaitmeninių technologijų centro įsteigtą 5 tūkst. eurų prizą. Minėtame centre kūrybinė projekto komanda galės pasinaudoti kino baigiamųjų darbų paslaugomis – filmų įgarsinimo, subtitravimo ir kitomis.
 
„Pabėgimo iš Saulės miesto“ scenarijaus autorius ir būsimo filmo režisierius – Lietuvoje gyvenantis danas Allanas van O.T. Andersenas. Filmo scenarijus paremtas tikra dviejų Danijoje dingusių merginų iš Lietuvos istorija.
 
Tai vienintelis lietuvių projektas, šiemet gavęs Europos Sąjungos programos „Media 2007“ finansavimą. Planuojama teikti paraišką ir Lietuvos Respublikos kultūros ministerijos finansavimui gauti.

 

Piniginis prizas „Pabėgimas iš Saulės miesto“ komandos rankose
Piniginis prizas „Pabėgimas iš Saulės miesto“ komandos rankose