7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Kino naujienos trumpai

Pagal užsienio žiniasklaidą

 

 

7MD
Nr. 42 (1010), 2012-11-23
Kinas Trumpai
Benicio Del Toro filme  „Laukiniai“
Benicio Del Toro filme „Laukiniai“

Genijų redaktorius

Maxas Perkinsas (1884–1947) buvo vadinamas „genijų redaktoriumi“. Jis dirbo kartu su Ernestu Hemingway’umi, Francisu Scottu Fitzgeraldu, Thomasu Woolfe’u. Filmas „Genijus“ („Genius“) apie redaktorių keleriems metams buvo įstrigęs, bet tai, kad neseniai patvirtintas Perkinsą vaidinsiantis aktorius Colinas Firthas, rodo, jog dar 2007 m. prasidėjęs projektas pajudėjo iš mirties taško. Woolfe’o vaidmeniui dar pernai buvo patvirtintas Michaelas Fassbenderis.
 
„New York Times“ žurnalistą Williamą Maxwellą Evartsą Perkinsą 1910 m. pakvietė leidykla „Charles Scribner’s Sons“. Kitaip nei jo kolegos redaktoriai, Perkinsas aktyviai ieškojo jaunų ir vilčių teikiančių rašytojų. Jo paieškas vainikavo 1919 m. pasirašytas kontraktas su Francisu Scottu Fitzgeraldu. Dvidešimt dvejų metų rašytojo knygos „Šiapus rojaus“ tiražas buvo parduotas per tris dienas. 1926 m. Perkinsas išleido pirmąjį Ernesto Hemingway’aus romaną „Ir pateka saulė“ („Fiesta“). Tais laikais tai buvo drąsi knygą, dėl jos redaktoriui teko susikauti su leidyklos vadovybe.
 
Filmas bus kuriamas pagal A. Scotto Bergo knygą „Maxas Perkisas: genijų redaktorius“. Jis pasakos apie Perkinso darbą su Thomasu Woolfe’u. Puikus rašytojas Woolfas garsėjo tinginyste ir išsiblaškymu, todėl nuolat pykosi su redaktoriumi. Perkinsas įtikino rašytoją sutrumpinti debiutinį romaną „Žvelk, angele, į savo būstą“ 90 tūkstančių žodžių ir praleido dvejus metus kariaudamas dėl antrosios rašytojo knygos „Apie laiką ir upę“ apimties. Galiausiai Woolfe’as pradėjo neigti Perkinso įtaką ir paliko leidyklą. Woolfe’as mirė būdamas 37-erių. Prieš mirtį jis parašė jaudinantį padėkos laišką Perkinsui.

„Genijaus“ scenarijaus autorius – Jamesas Loganas, nominuotas „Oskarui“ už filmų „Gladiatorius“, „Aviatorius“, „Laiko saugotojas“ scenarijus. Filmą kurti, matyt, bus patikėta kine debiutuojančiam garsiam britų teatro režisieriui Michaelui Grandage’ui. Planuojama, kad filmas pasirodys ekranuose 2014 metais.
 
„Lenkų siberiada“

Lenkijos ekranuose netrukus turi pasirodyti Januszo Zaorskio filmas „Lenkų siberiada“ („Syberiada polska“). Tai pasakojimas apie vieno lenkų kaimo likimą. Pasirašius 1939 m. Ribbentropo–Molotovo paktą, jis atiteko sovietams. Filmo herojai – lenkų šeima bei jų kaimynai ukrainiečiai ir žydai – buvo deportuoti į Sovietų Sąjungos gilumą. Filme vaidina lenkų ir ukrainiečių aktoriai.
 
Benicio Del Toro vaidins narkobaroną

Benicio Del Toro neseniai Oliverio Stone’o filme „Laukiniai“ suvaidino Meksikos narkotikų mafijos sraigtelį. Filme „Prarastas rojus“ („Paradise Lost“) jis įsikūnys į vieną įtakingiausių Kolumbijos narkobaronų Pablo Escobarą. Filmas, kurį prodiusuoja prancūzai, bus kuriamas anglų kalba ir pasakos apie jauną vaikiną, kuris įsimyli Pablo Escobaro dukterėčią. Filmavimas prasidės ateinančių metų kovą Panamoje, jo režisierius ir scenaristas Andrea Di Stefano. Su Escobaro vardu siejamas ne vienas kino projektas – Joe Carnahano „Nužudyti Pablą“ („Killing Pablo“) ir būsimas Antoine’o Fugua filmas, kuriame vaidins Javieras Bardemas ir tas pats Benicio Del Toro.
 
Viggo Mortensenas grįžta prie savo šaknų
Aktorius Viggo Mortensenas, kurio tėvas kilęs iš Danijos, dalį vaikystės praleido Argentinoje. Vienas iš būsimų jo filmų bus kuriamas Danijoje ir Argentinoje. Filmo režisierius bus argentinietis Lisandro Alonso. Jo herojai danas ir jo duktė keliauja į dykumą, prie civilizacijos ištakų. Mortensenas bus ir vienas iš šio kol kas neturinčio pavadinimo filmo prodiuserių.
 
„Neliečiamieji“ amerikietiškai

Vienas populiariausių šių metų filmų – prancūzų „Neliečiamieji“ – netrukus sulauks amerikietiško perdirbinio. Jį rengiasi kurti Paulas Feigas, o pagrindinius vaidmenis – Chrisas Tuckeris ir Colinas Firthas.
 
Jackas Nicholsonas vaidins teisėją

75-erių Jackas Nicholsonas pastaraisiais metais retai filmuojasi. „The Hollywood Reporter“ praneša, kad jam pasiūlyta vaidinti Davido Dobkino filme „Teisėjas“. Pagrindinis filmo herojus yra sėkmingai karjerą darantis advokatas (Robert Downey jaun.). Grįžęs į gimtąjį miestą, į motinos laidotuves, jis sužino, kad žmogžudyste įtariamas Alzheimerio liga sergantis tėvas. Tėvą ir turėtų vaidinti Nicholsonas.

 

 

Benicio Del Toro filme  „Laukiniai“
Benicio Del Toro filme „Laukiniai“