7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Kaip patekti į žydruosius ekranus

 

MEDIA Desk Lietuva“
Nr. 40 (1008), 2012-11-09
Kinas Anonsai
Claudia Schreiner
Claudia Schreiner

 

Lapkričio 19 d. kino ir televizijos profesionalai kviečiami į specialų dviejų valandų renginį „Kinas televizijoje: kaip patekti į žydruosius ekranus?“. Renginyje Vokietijos MDR/ARD televizijos programų vadovė dr. Claudia Schreiner pristatys televizijų ir kino kūrėjų bendradarbiavimo galimybes ir tendencijas bei televizijos filmų finansavimo mechanizmą.
 
Vis dažniau skamba svarstymai, kodėl Lietuvos televizijos ir kino kūrėjai bendradarbiauja vangiai, kodėl neišnaudojamos finansinės tokio bendradarbiavimo galimybės. ES audiovizualinio sektoriaus programą MEDIA 2007 koordinuojantis biuras „MEDIA Desk Lietuva“ pirmą kartą kviečia į tokio pobūdžio renginį, kuriame savo patirtimi pasidalins vokiečių televizijos pramonės profesionalė Claudia Schreiner. Ji dirbo Vokietijos televizijose, tarp jų ZDF, RIAS TV bei SFB/ARD. Šiuo metu ji yra MDR/ARD televizijos kultūros ir mokslo padalinio programos vadovė, atsakinga už dokumentinių filmų programų turinio bei finansų kontrolę. Claudia Schreiner Vilniuje pristatys televizijos programos sudarymo, filmų atrankos procesą, taip pat televizijos filmų finansavimo mechanizmą Europoje bei visame pasaulyje, aiškins, kokie filmai televizijai atrodo patrauklūs, kalbės apie ateities televizijos perspektyvas.
 
Renginyje bus pristatyti prodiuserės Rasos Miškinytės projektai „Vabzdžių dresuotojas“, „Knygnešiai“ bei „Paskutinis lapkritis“, gavę užsienio televizijų finansinę paramą. „MEDIA Desk Lietuva“ biuro vadovas Dominykas Širvinskas apžvelgs MEDIA 2007 programos televizijos transliacijos finansavimo schemos teikiamas finansines galimybes ir supažindins su svarbiausiais šios programos paraiškų kriterijais. Po pranešimų vyks diskusija, kurioje dalyvaus naujojo Lietuvos kino centro vadovas Rolandas Kvietkauskas bei Lietuvos radijo ir televizijos atstovė – prodiuserė ir programų redaktorė Renata Petrauskaitė.
 
Renginys „Kinas televizijoje: kaip patekti į žydruosius ekranus?“ vyks lapkričio 19 d. 10 val. „Skalvijos“ kino centre. Jis organizuojamas kartu su Europos šalių kino forumu „Scanorama“. Renginys nemokamas. Daugiau informacijos ir registracija į renginį www.mediadesklithuania.eu.

 

Claudia Schreiner
Claudia Schreiner
„Knygnešiai“
„Knygnešiai“