7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Lenos Lapschinos parodos „Hadrian“

„Meno parko“ inf.
Nr. 17 (1509), 2024-04-26
Dailė Anonsai
© Lena Lapschina, „Hadrian“. 2023 m.
© Lena Lapschina, „Hadrian“. 2023 m.

Gegužės 3 dieną, penktadienį, 18 val. kviečiame į austrų kilmės menininkės Lena Lapschina parodos „Hadrian“ atidarymą galerijoje „Meno parkas“ (Rotušės a. 27, Kaunas).

Austrų menininkė Lena Lapschina pristato savo naujausią projektą „Hadrian“, keturių dalių vaizdo ir garso instaliacijoje menininkė pasakoja apie pagrindinio herojaus Hadrijano geresnio gyvenimo paieškas ir gilinasi į vidinius žmogaus mąstymo vingius.

Filmo herojus Hadrjanas vieną dieną išvyksta ieškoti geresnio gyvenimo. Jis nori ištrūkti iš rutinos, vedamas ilgesio ir troškimo siekti kažko daugiau. Kelionė prasideda Austrijoje ir baigiasi atvykimu į Kroatiją, tačiau pasakojimas vystosi ne apie kelionę, o apie Hadrijano mintis kelyje. Jam netrūksta žemiškų turtų – jis bando pabėgti nuo ankstesnės savo gyvenimo versijos. Žiūrovai, tapę jo kelionės liudininkais, svarsto apie pokyčius, vykstančius jo viduje - neaiškius, bet intriguojančius, galbūt bylojančius apie paslapties apgaubtą praeitį. Į filmo pavadinimą įtraukusi žodį „Adrija“, simbolizuojantį kelionės galutinį tašką Kroatijoje, Lapschina kuria meilės laišką mylimai šaliai,

Lena Lapschina rengė parodas daugelyje svarbių institucijų Europoje: 4-oji Pramoninio meno Bienalė, Labine, Kroatijoje, Kunsthaus – Ciuricho dailės muziejus, Zalcburgo modernaus meno muziejus, Žemutinės Austrijos valstybinė galerija, Vienos Kunsthalė, „Styrian Autumn“ festivalis, Amersforto Kunsthalė KAdE, Kultūros centras Luleo mieste, Tecleño municipalinis muziejus, Joel ir Lila Harnett Ričmondo meno muziejus, Vienos taikomosios dailės muziejus (MAK), ir kituose. Ji yra laimėjusi Austrijos valstybinę videomeno ir medijų meno stipendiją.

 

 

Paroda galerijoje „Meno parkas“ veiks iki gegužės 31 dienos.

Parodą iš dalies remia Lietuvos kultūros taryba.

 

© Lena Lapschina, „Hadrian“. 2023 m.
© Lena Lapschina, „Hadrian“. 2023 m.