7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Viktorijos Kemeklės paroda „Limbo“

„Akademijos“ inf.
Nr. 13 (1505), 2024-03-29
Dailė Anonsai
Viktorijos Kemeklės paroda „Limbo“
Viktorijos Kemeklės paroda „Limbo“

Maloniai kviečiame į jaunosios kartos menininkės, VDA Tapybos katedros magistrantės Viktorijos Kemeklės parodą „Limbo“, kuri veiks VDA galerijoje „Akademija“. Parodos atidarymas: kovo 26 d. 18 val. Paroda veiks: kovo 26 – balandžio 12 d.

Tirštoje tamsoje mirksinčios dirbtinės švieselės sudaro pavojaus įspūdį. Akys susitinka su pora švytinčių taškų, išsiskiriančių iš vientisos tamsos. Dažo sluoksniai sulipdo šešėlius į vieną masę paversdami juos visai kita forma. Nebeatpažįstami pirminiai pavidalai iš naujo įkūnija trapias iliuzijas drobės paviršiuje.

Parodos pavadinimas sufleruoja tapybos darbų serijos siekį pristatyti tam tikrą tranzitinę nuojautą. Limbo būsena balansuoja tarp skirtingų plotmių, atsargiai judant plona linija, neperžengiant slenksčio, bet vis tam ruošiantis. Vis trinant ribas tarp tikrovės ir dirbtinumo, sukuriamas kitoks, naujas būvis. Kol kas nežinomas ir nerimastingas. Iš dalies, tapybos medija veikia panašiai, materializuodama vaizdinius tarp fiziško ir iliuzinio.

Kai įvyksta tapyba, ji tai padaro laike, per laiką. Niekada momentaliai, nors jos pamatymas įvyksta akimirksniu. Ji auga per judesį, bet vis dėl to pabaigoje lieka sustingusi. Taip tarpiška tapybos raiška savyje apjungia skirtingus būvio patyrimus ir leidžia kažkam naujam išnirti savo paviršiuje.

---

Viktorija Kemeklė (g. 1999) – tapytoja, 2021 m. Vilniaus Dailės Akademijoje įgijo tapybos Bakalaurą, šiuo metu tęsia tapybos studijas Magistrantūroje. 2022 metais mainų programos metu studijavo Prancūzijos meno mokykloje École Supérieure d'Art et de Design, Reimse.

Menininkė yra surengusi dvi personalines parodas (paroda „Play dead“ Beatričės Grincevičiūtės memorialiniame bute-muziejuje ir „Tranzitas“ Pilaitės bibliotekoje), dalyvauja įvairiuose projektuose ir grupinėse parodose. Per tapybą menininkei svarbu atrasti erdvę ryšio kūrimui su kitais, o tapomus vaizdinius naudoja kaip komunikacijos priemonę.

Viktorijos Kemeklės paroda „Limbo“
Viktorijos Kemeklės paroda „Limbo“