7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Galerija „Arka“ kviečia į Eglės Narbutaitės ir Martyno Pekarsko parodas

„Arkos“ galerijos inf.
Nr. 2 (1494), 2024-01-12
Dailė Anonsai

Sausio 12 d. 18 val. kviečiame į Eglės Narbutaitės personalinės parodos „Pavėsis“ atidarymą galerijoje „Arka" (Aušros vartų g. 7, Vilnius).

Keistis ar pri(su)sitaikyti? Savo parodoje klausia menininkė. Eksponuojamuose darbuose ji permąsto nuo vartojimo inercijos perkaitusios visuomenes situaciją. Kviesdama atsikvėpti nuo kaitros, ji pati dar ieško to atokvėpio galimybių. Pavėsis tampa malonios vėsos, o kartais – ir hedonistinių poreikių tenkinimo metafora.

Šios E. Narbutaitės parodos piešiniams, kaip ir visai jos kūrybai, būdingas humoras, per kurį ji, išvengdama didaktinio tono, kalba apie šiandienai svarbius dalykus, atkreipia dėmesį į globalias problemas, nebijodama pasijuokti iš savęs, išlaisvina ir kitus tai daryti.

Eglė Narbutaitė (g. 1988) baigė performanso meno studijas Londono Kingstono universitete. Yra Lietuvos dailininkų sąjungos narė. Eglės gatvės menas puošia šalies ir užsienio pastatų sienas. Šiuo metu menininkė gyvena ir kuria Vilniuje. „Pavėsis“ – didžiausia iki šiol jos eksponuota personalinė paroda.

 

Galerija dalyvaus projekte SU-MENĖK,tad vasario mėnesį pakviesime į specialią programą!

Paroda yra Lietuvos dailininkų sąjungos ir galerijos „Arka“ kūrybinės programos dalis. Organizacijos strateginę veiklą finansuoja Lietuvos kultūros taryba.

Paroda truks iki vasario 11 d.

Daugiau informacijos:

https://www.arkagalerija.lt/visos/parodos/egle-narbutaite-pavesis

 

 

Sausio 12 d. 18 val. kviečiame į Martyno Pekarsko parodos „BSoD/Mėlynas ekranas“ atidarymą galerijoje „Arka" (Aušros vartų g. 7, Vilnius).

Paroda „Mėlynas ekranas“ yra kvietimas aplankyti „Kita puse“ pavadintą Martyno Pekarsko lipdomą pasaulį, bei pažvelgti į Mūsų pusę iš Ten.

Parodos pavadinimas „Mėlynas ekranas“ nurodo anglišką terminą „Blue Screen of Death“ (pažod. mėlynas mirties ekranas), reiškiantį kritinę klaidą „Windows“ programinę įrangą naudojančiuose kompiuteriuose. Kritinę situaciją indikuojantis ženklas parodai yra pasirinktas kaip metafora rimtai pažvelgti į globalų poveikį turinčius įvykius, formuojančius niūrų dešimtmečio pradžios portretą. Šis pasaulis apsėda, laikmečio nuotaikos ilgainiui pasiglemžia viską. Kaip apgręžti pasaulį griaunančią žmoniją į Kitą Pusę, kurti žmogiškumą?

Prie bendro parodos potyrio rankas prikišo ištikimi bendražygiai, Deinora Rudėnaitė. Atskirą perspektyvą į parodą atneša Mindaugas Dudėnas, kuris sutiko menu sureaguoti į parodos planą ir instaliuoja savo kūriniją. 

Galerija dalyvaus projekte SU-MENĖK,tad vasario mėnesį pakviesime į specialią programą!

 

Paroda yra Lietuvos dailininkų sąjungos ir galerijos „Arka” kūrybinės programos dalis. Organizacijos strateginę veiklą finansuoja Lietuvos kultūros taryba.

Paroda truks iki vasario 11 d.

Daugiau informacijos:

https://www.arkagalerija.lt/visos/parodos/martynas-pekarskas-bsod-melynas_ekranas

 

Galerijos darbo laikas:

III–V: 12–20 val.

VI–VII: 12–17 val.