7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Ekskursija parodoje “Emociniai vietovaizdžiai“ su kuratore Šelda Puķīte

„Arkos“ galerijos inf.
Nr. 42 (1491), 2023-12-15
Dailė Anonsai
Parodos „Emociniai vietovaizdžiai" fragmentas. L. Skeisgielos nuotr.
Parodos „Emociniai vietovaizdžiai" fragmentas. L. Skeisgielos nuotr.

Paskutinę parodos dieną, gruodžio 17 d., sekmadienį, 14 val. kviečiame į atvirą ekskursiją su kuratore Šelda Puķīte galerijoje „Arka“ (Aušros Vartų g. 7, Vilnius), Baltijos šalių menininkų grupinėje parodoje „Emociniai vietovaizdžiai"! Ekskursijos metu išsamiau papasakosime apie parodos teminio lauko politinius ir poetinius atspalvius, pristatomus menininkus ir jų kūrinius, pasidalinsime šio projekto kūrimo procesu.

Paroda „Emociniai vietovaizdžiai“ yra mėginimas nubraižyti įsivaizduojamą šiandieninio pasaulio atlasą, tiriant dabar mūsų regimą ir jaučiamą kraštovaizdį. Tai lyg drobė, ant kurios pakviesti Baltijos šalių menininkai artikuliuoja savo emociškai ir asmeniškai patiriamus vietovaizdžius — vietovaizdžius, kurie, perfrazuojant Björk dainą „Jóga“, „pastūmėjo juos pačius į nepaprastąją padėtį“.

Parodos dalyviai: Eike Eplik (EE), Alexei Gordin (EE), Kristi Kongi (EE), Maija Kurševa (LV), Anna Mari Liivrand (EE), Aurelija Maknytė (LT), Laura Põld (EE) and Lou Sheppard (CA), Monika Radžiūnaitė (LT), Krišs Salmanis (LV), Rūta Spelskytė (LT), Līga Spunde (LV), Diāna Tamane (LV/EE), Neringa Vasiliauskaitė (LT/DE) and Kristina Õllek (EE).

Apie kuratorę:

Šelda Puķīte (LV / EE) yra kuratorė, leidėja ir tyrėja, gyvenanti Estijoje. Ji studijavo meno istoriją Latvijos dailės akademijoje, kur įgijo bakalauro ir magistro laipsnius. Š. Puķīte dirbo prie kelių tarptautinių parodų projektų ir meno mugių stendų, kuravo edukacines programas, kūrė meno festivalių katalogus, toliau dalyvauja tarptautinėse konferencijose ir simpoziumuose, rašo recenzijas ir esė Baltijos šalių spaudai. Ji bendradarbiavo su tokiomis institucijomis kaip Latvijos nacionalinis meno muziejus, Latvijos šiuolaikinio meno centras, Rygos fotografijos bienalė, Tartu meno namai ir Tartu meno muziejus. Nuo 2020 m. Puķīte dirba ,,Kogo" galerijoje (Tartu) tarptautinių projektų vadove ir parodų kuratore. 2021 m. kartu su kitais Latvijos meno kuratoriais ir kritikais įkūrė kultūros instituciją "Wunder Kombinat", kuri 2022 m. pradėjo leisti kasmetinį meno leidinį ,,WunderKombināts. Latvijos meno metraštis”, taip pat rengti įvairius meno projektus.

Parodos rengėjas: galerija „Arka“ (Vilnius)

Parodos partneriai: Kogo Gallery (Tartu), Wunder Kombinat (Ryga)

Projekto rėmėjai: Lietuvos kultūros taryba, Lietuvos dailininkų sąjunga, Estijos kultūros ministerijos užsienio fondas, Estijos kultūros fondas, Valstybinis kultūrinio kapitalo fondas Latvijoje.

Daugiau apie ekskursiją - https://www.arkagalerija.lt/visos/8654

Ekskursijos trukmė – 1 val. Dalyvavimas laisvas.

Ekskursija vyks anglų kalba, esant poreikiui – su vertimu į lietuvių kalbą.

 

Parodos „Emociniai vietovaizdžiai" fragmentas. L. Skeisgielos nuotr.
Parodos „Emociniai vietovaizdžiai" fragmentas. L. Skeisgielos nuotr.