7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Baigiamasis Rupert alternatyvios edukacijos programos renginys - Daiktai su kuriais mąstėme

Rupert inf.
Nr. 40 (1361), 2020-11-20
Dailė Anonsai

 

Rupert kviečia į lapkričio 26 d., 18:00 valandą prasidėsiantį baigiamąjį Rupert alternatyvios edukacijos renginį Daiktai su kuriais mąstėme. Renginio vieta: https://rupert.lt/things-that-we-were-thinking-with/ Renginys bus preinamas iki gruodžio 22 d. 23:59.

 

Baigiamojo 8-osios Rupert alternatyvios edukacijos programos renginio pavadinimui pasirinkome sakinį Daiktai su kuriais mąstome. Šis sakinys įsitraukia į daugybę kontekstų ir talpiną eilę nuorodų klausdamas kokius daiktus turime galvoje ir kas esame mes? Trylika atrinktų menininkų, kuratorių, mąstytojų, tyrėjų ir programišių pastaruosius penkis mėnesius mąstė kartu ir su įvairiais daiktais kuriančiais tinklus ir pasinerenčiais į tėkmes su kuriomis mes žaidžiame, svajojame ir įsivaizduojame. Kaip ir daiktai, mes esame čia ir nuolatos tampame. Daiktai su kuriais mąstome kuria progą žvilgtelėti į skirtingus pasaulius ištroškusio stebėtojo žvilgsniu. Renginys tuo pat metu leidžia prisiliesti prie programos ir yra alternatyvios edukacijos dalis. 

Dabartinė situacija reikalauja atsitraukimo į virtualybę, todėl siūlome keturkampį spalvingų pasaulių vaizdą.

 

Dalyviai: Aistė Ambrazevičiūtė, Contaminated Nails, Artūras Čertovas, Céline Mathieu, Dalia Maini, Gouda Šulskytė, Jo Kalinowska & Georgie Sinclair (plot twist), Jurgis Bernatonis, NKO, Sholto Dobie, Vilius Vaitiekūnas

 

Renginio metu alternatyvios edukacijos dalyviai pristatys 11 kūrinių sukurtų ir kuriamų programos metu. Vienas kertinių Rupert alternatyvios edukacijos siekių - ieškoti sąlyčio taškų tarp edukacijos, kūrybinio proceso ir produkcijos - atsispindės ir baigiamajame renginyje. Žiūrovai turės progą išvysti kūrinius, kurie programos metu vystėsi, transformavosi, keitė formatus ir pasuko naujomis kryptimis. 

Daiktai su kuriais mąstome dalyviai pasitelkdami skirtingas formas ir formatus kalba apie nevienalytes patirtis, kilusias programos metu ir už jos ribų. Sode gimtastančios skaitmeninės proteinų grandys, tekste atsiveriančios giliabriaunės sportinio medžiagiškumo patritys, garsinės vienumos refleksijos, koordinatės į medžiagiškas re-apropriacijas, polifoninės gamtos tekstūros, ateitis tapstanti tirštame tekste, rankų judesiuose atsikleidžiantis išlikimo ambivalentiškumas, dėmesingas žvilgsnis į save ir iš bendrabūvio gimstančią alternatyvą bei tylaus skaitmeninio artumo paieškos tapo nuorodomis įprasminusiomis penkis mėnesius trukusį procesą. 

 

Pandemijos padiktuoti apribojimai keitė programos planus, kartu tapdami iššūkiu ir nauja galimybe. Daiktai su kuriais mąstome žymi slopstantį pranašišką naujojo normalumo troškimą ir stiprėjantį suvokimą, jog normalumas tėra išnaudojimą ir atskirtį dauginanti laikysena. Dalyvių darbai išryškina įvairovę, kuri nesiekia įsitvirtinti, bet kuria erdvę pokyčio generuojamoms galimybėms.

 

Renginio pradžia: lapkričio 26 d., ketvirtadienį, 18:00. Nuo 18:15 vyks gyvas dueto plot twist pasirodymas oops, you're muted. Darbai bus prieinami peržiūroms lapkričio 26 - gruodžio 22 d. adresu https://rupert.lt/things-that-we-were-thinking-with/ 

 

Programos tutoriai: Patricia Reed, Femke Snelting, Inga Seidler, Susanne M Winterling, Inga Seidler, Goda Klumbytė, Julijonas Urbonas, Sophie Seita, Dylan Spencer-Davidson, Viktorija Rybakova, Pakui Hardware (Neringa Černiauskaitė ir Ugnius Gelguda), Dorota Gawęda ir Eglė Kulbokaitė, Rowena Harris, Sean Roy Parker, Samantha Lippett, Goda Palekaitė, Eglė Ambrasaitė, Domas Noreika, Vitalija Jasaitė, Kotryna Markevičiūtė,

 

Rupert veiklą remia Lietuvos kultūros taryba

Rėmėjai: Vilniaus miesto savivaldybė

Programos partneriai: Pakrantė, Gluk Media, Kintai Arts, Žeimių dvaras/ Aikas Žado laboratorija

Dėkojame: Rupert komandai, Rupert tarybai, Alumni tarybai, Nidos meno kolonijai, Kauno menininkų namams, Galerijai 101, SODAS 2123, Atletika, Autarkia, Techanariumas ir visiems nepakartojamiems programos tutoriams. 

Žymos:
Rupert inf.,